Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Mayıs 2008 Pazartesi

Kavga sonrası

CHP Gaziemir İl binasında yaşanan ve tüm medyada birinci sayfaya yerleşen kavga, CHP için iyi olmadı açıkçası. Bazı CHP’lilere göre sadece bu kavga bile partinin İzmir’deki oyunu iki puan indirmiş durumda.
CHP içerisinde tartışılan hatta bir komisyonun bile oluşturulduğu bu kavgada bazı soruların yanıtlanması gerekiyor aslında.
1 – Hüseyin Şahin geçtiğimiz dönem Konak belediye Başkan aday adayı iken Ankara’da kimlerden güç alıyordu?
2 – Şahin adaylık süreci sonrasi partiden istifa etmiş ancak daha sonra yeniden partiye dönmüştü. Şahin’in dönüşünü sağlayan milletvekili kimdi?
3 – Şahin hangi milletvekili ile hem Ankara’da hem de İzmir’de kongreler öncesi yemek yedi? Neden Alevi desteğini ekip için kullandı? Yemekte milletvekili dışında kimler vardı?
4 – Şahin’i Güziemir’de aday adaylığı sürecine iten hangi milletvekili oldu?
5 – Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy neden ekibin en zayıf halkası olarak görülüyordu?
6 – Zayıf halka tanımlaması hangi ilçe başkanları arasında sürtüşmeye yol açtı.
7 – Ekibin ikinci zayıf halkası hangi ilçe başkanıydı?
8 – Ekibin Konak grubu Şahin’e pirim vermezken hangi milletvekilleri, “Hüseyin ile ilişkilerinizi sağlam tutun” öğüdünde bulundu?
Yukarıdaki soruların yanıtları Gaziemir’de yaşanan kavganın arka planını ortaya koyacaktır. Aslında Konak ve Gaziemir grubu tüm bu soruların yanıtlarını biliyor. Ancak yerel seçim süreci öncesi parti içi dengeler dolayısıyla “okey dışarı” olmamak için şimdilik konuşmamayı tercih ediyorlar.
Eğer bu isimlerden birkaçı yerel seçimlerde dışarıda kalırsa bakın o zaman nasıl konuşmaya başlayacaklar.
CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş’ın da bu süreçten haberdar olduğu kanısındayım. Karataş da bekleme yanlısı.
Ya Ankara tüm bu durumdan haberdar mı?
Genel Başkan Deniz Baykal’ın isimler bazında konuya hakim olduğunu sanmıyorum. Ancak Genel Sekreter Önder Sav’ın tüm bu isimleri bildiğini sanıyorum. Ancak Sav’ın İzmir’den yanlış yönlendirildiği kanısındayım da…
Umarım bu kavgayı masaya yatıracak olan komisyon üyeleri de yukarıdaki soruları muhataflarına sorarlar ve bu kavganın başlamasının nedenlerini daha net biçimde öğrenirler.

DİPSORU 1 : Yenigün Gazetesi’nin bazı köşe yazarları Cuma akşamı nerede buluştular ve hangi mangal partisine katıldılar?

DİPSORU 2 : 100 Ünlü Türk büyüğünden biri olarak kabul edilen Hasan Tahsin bu partide kimler aleyhine ve kimler lehine konuştu?

DİPSORU 3 : Hasan Tahsin ile Abisinin arası açıldı mı?

YENİGÜN 12 - 05 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder