Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Mayıs 2008 Çarşamba

Belirsiz ifadeler

İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu medyayı dolaşmaya başladı. Geniş açıklamalar yaptığı toplantılara baktığımızda Kocaoğlu’nun medyaya verdiği değeri listeleyebiliriz.
Siyaset – yerel yönetimler ilişkileri tek başına irdelenmesi gereken bir konu aslında... Kapalı kapılar arkasında bazı gazete ve televizyonlara verip veriştiriyorsunuz, bazı gazetecileri tefe koyuyorsunuz, kamuoyu önünde ise farklı davranıyorsunuz.
Siyasetçilerdeki bu tavır medyanın gücünden mi geliyor yoksa gazetecilerin yeteneğinden mi anlamakta zorlanıyorum açıkçası.
Neyse, Kocaoğlu yerel medya – siyaset ilişkisini mutlaka bizden iyi biliyordur.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı medya ziyaretlerinde soruları açıkça yanıtladı mı, yoksa isteğe bağlı sorularla mı karşılaştı, pek anlayamadım.
 “Alan razı satan razı” şeklinde bir ilişki gibi geldi bana…
İTO Ekrem Demirtaş sorularını “pas” geçen, metro konusunda muğlak konuşan, siyasete hiç girmeyen Kocaoğlu’nun yaptığı açıklamalardan aklımda ne kaldı?
Sadece hiç…
“Kenti paçasından çekenler var” gibi bir tespit okuyucuya ne kazandırır.
İzmir’i kim paçasından çekiyor? Kentin “şehr-i emin”i bu kişilere karşı ne yapıyor. Bu kişiler İzmir’i hangi yollardan dibe batırıyor?
Okuyucu bu yanıtları almadıktan sonra belediye başkanının yaptığı açıklamaları neden okusun ki… Yuvarlak, belirsiz, flu konuşmalar İzmirli’nin geleceğine nasıl ışık tutabilir ki…
Kocaoğlu, bu kentin yarı-seçilmiş belediye başkanı olarak yeniden ve gerçekten seçilmek istiyorsa daha açık ve net olmak zorunda.
Eğer “dürüst” başkan imajı ile toplum karşısına çıkmaya devam edecek ise, dürüst olmayanların kimler olduğunu belge ve bilgileriyle ortaya koymak zorunda.

DİPNOT 1: İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’a yönelik eleştirilerim 7 yıl öncesine dayanır. O günlerde herkes Demirtaş’ı destekliyor, üzerine toz kondurmuyordu. Bugünlerde hava değişmiş, rüzgâr ters yönden esmeye başlamış gibi. Herkes Demirtaş karşıtı olmuş durumda. Tabii ki beklentiler farklılaşınca eleştirilen isimler de değişiyor.

DİPNOT 2: Bugünlerde gece sokağa çıkmak tehlikeli... Hiçbir suçunuz yok iken kafanıza bir şeyler yiyebilirsiniz! Dikkatli olun…

DİPNOT 3: CHP’nin çok önemli bir ismi bugünlerde İzmir’i dolaşarak, kentin fotoğrafını çekecek. İyi fotoğraf vermek isteyenler, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği bekleyenler dikkatli olmak zorunda.

YENİGÜN 21 - 05 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder