Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Mayıs 2008 Cuma

İzmir medyası

İzmir medyası şu sıralar gerçekten suskun. Kimsenin doğru dürüst bir şey yazmadığı da ortada. Bu nedenle Yenigün Gazetesi yazarları arasında tartışmalar öne çıkıyor.
Çevrede siyaset ile ilgili kim ile konuşsam, İzmir’deki yerel medyanın ciddi bir suskunluk döneminde olduğu, köşe yazarlarının da suya sabuna dokunmamaya özen gösterdikleri, sadece Yenigün’ün gerek haberleri gerekse köşe yazarları ile diğerlerinden ayrıldığı tezinde birleşiyorlar...
Yenigün haberi ve yorumuyla bugün İzmir siyasetinin gündemini tutuyor.
Tabii bazı köşe yazarlarımız bu satırlardan yola çıkarak kendilerine yönelik tespitler yaptığımı iddia edebilir.
100 ünlü Türk büyüğü içinde olan Hasan Tahsin (Önceki gün bir düzeltme yaptı ve kendisinin 100 ünlü dünya büyüğü sıralaması içerisinde olduğunu belirtti) bu noktada kentin tüm ulusalcıları ile aynı platformu paylaşıyor.
Ümit Yaldız her ne kadar geleceğin önemli magazin yazarı olacaksa da bugün siyaset yazmaya devam ediyor. AKP, CHP, MHP hatta diğer merkez sağ partilerin gündemini doğru şekilde takip ediyor. Macit Sefiloğlu kent politikasına biraz üstten bakarak yorumlarını ardı ardına sıralıyor. Bir de yeni bir yazar çıktı ortaya. Adı Serdar Öztürk. Çok cool takılıyor, uluslararası ilişkiler üzerinden Türkiye’nin üzerinde bulunduğu sırat köprüsünü tarif ediyor. Bazen bizi küçümse de, "Sizin gibi dedikodu yazarlığı yapmıyorum" şeklinde tespitler de bulunsa da Serdar Öztürk’ün yazılarını izlemekte, kendisi ile olan ilişkiyi doğru sürdürmekte yarar var. Malum Türkiye’nin nereye gideceği belli değil. Bir gün işimiz düşebilir kendisine.
Bana "Sen ne yapıyorsun" sorusu soruyorsanız, "Vallahi ben de bilmiyorum ne yaptığımı" yanıtını alırsınız.
Şimdi şu yazıyı kaleme almam bile ne yaptığımı bilmediğimi gösteriyor aslında.
Öyle bir parti yazıyorsunuz ki, iki kuruşluk aklınızı başınızdan alıyor. Biri bir gün burada, bakıyorsunuz yarın karşı tarafta. İnsanın arada bir başı dönüyor. Bu nedenle bizi bazen mazur görün.

NOT 1: Kocaoğlu konusunda şikâyetler artıyor.

NOT 2: Yakın dönem içerisinde bir deprem bekliyorum. Hem de İzmir’i sarsacak.

NOT 3: Ağustos ayından kadar İzmir medyasında önemli gelişmeler yaşanabilir. Zaten herkes bunu bekliyor.

YENİGÜN 30 - 05 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder