Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Kasım 2010 Salı

Süreci birlikte izleyeceğiz

Bayram geldi, herkes tatilde…
İzmir uzun süredir tatilde olduğu için değişen çok şey olmuyor…
Ama bir şeylerin değişeceği zaman yaklaşıyor.
Önümüzdeki süreçte hem yerel yönetimlerde, hem de genel siyasette ateş yakılacak…
Kurultay süreci İzmir’de yeniden yapılanmayı çok açık ve net biçimde ortaya koyacaktır… Bugünden itibaren hesap yapanların ya da hesap yapmaya çalışan büyük bir bölümün istekleri de gerçekleşmeyecek.
Şimdide il başkanı adayları ortaya çıkıyor.
İyi de bu parti yeni bir kurultaya hazırlanıyor. O kurultaydan çıkacak sonuçlardan kim ne kadar emin ki…
Burası CHP… Son 7 ayda yaşananları dikkate aldığımızda parti ciddi bir değişime gidiyor. Sadece üst yönetimdeki değişimden bahsetmiyorum… Bir zihniyet değişiminden söz ediyorum.
Sisteme daha entegre olmuş, sadece eleştiren değil çözüm üreten, demokratik kanallarını açmaya çalışan, dünya ile bütünleşmeye eğilimli bir CHP…
Zaten bunları gerçekleştirmese alacağı oylar da geçen seçimlerden farklı olmayacak CHP’nin…
Tabii ki bugüne kadar kendilerini milletvekili olarak gören, hatta partiyi yöneterek istediklerini gerçekleştireceklerini düşünen arkadaşlar için üzülmemek mümkün değil.
Bir gün içinde hayallerinin yıkılması kolay değil. Ama biliyoruz ki çok insanın hayalleri ile oynayan kendileriydi. Bugün aynı şeyleri maalesef kendileri yaşıyorlar.
Bu arada bazı CHP’lilerin de “Burası artık bizim” diyerek hareket ettiklerini görüyor, duyuyor ve izliyoruz.
Kurultaydan sonra aynı tavrı gösterebilecekler mi diye düşünüyor insan kendi kendine…
Sav’ın tavrı ne olacak? Baykal yeniden dizayn noktasında nerede duracak? Kılıçdaroğlu yeni yapılanma içerisinde bir ekip yaratabilecek mi? Bu ekip, örgüte basabilecek, örgütün desteğini alabilecek mi? Yoksa kendi oyları dışında ikinci bir oyu olmayanlar ile birlikte mi hareket edecek Kılıçdaroğlu?
Tüm bunlar kurultay sürecinde tartışılacak ve yanıt aranacak sorular…
Bakıyorum CHP’nin önemli isimlerine.
Neredeyse hepsi sütre gerisinde… Kimse öne çıkıp tavır sergilemiyor. Kuliste herkes… Küçük harfler ile konuşuyor, seslerini yükseltmiyorlar.
Bayramdan sonra CHP’deki tüm gelişmeleri birlikte yorumlayacağız.

NOT 1: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Menderes – Aliağa hattını Torbalı’ya kadar uzatacaklarını söylemiş. Kocaoğlu sürekli konuşuyor ve yeni projeler ile karşımıza geliyor. İyi de bu tren ile daha Karşıyaka’ya bile gidemedik. Bu hız ile Torbalı’ya ancak bizim torunlarımız gider… Bu arada buz pisti gerçekten açıldı mı? Hiç haberini görmüyorum da ortalarda. Gidenler memnun mu? Buz hokeyi takımımız kuruldu mu? Basketbolda neden en dipte sürünüyoruz?
NOT 2: Sizlere Pause Medya olarak yeni ve çok güzel sürprizlerimiz olacak. Bizi izlemeye devam edin…

PAUSE HABER: 16 - 11 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder