Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Kasım 2010 Salı

Kim, ne yapacak?

Herkes birbirine soruyor, bundan sonra ne olacak diye…
Gerçekten net yanıtlar yok…
Sav böyle mi kalacak, kurultaydan vazgeçip son hamlesini yapmak için milletvekillerinin Parti Meclisi’nde onaylanması sürecini mi bekleyecek? Öyle yapar ise aradan geçen 6 ay içerisinde Parti Meclisi üyelerinden kaç tanesi Önder Sav’ın yanında kalır?
Sadece kendisini kurtarıp diğerlerinin tamamını feda mı edecek?
Benim tanıdığım Önder Sav böyle bir şey yapmaz. Daha doğrusu ekibinden ne kadar adam kurtarabilecek ise kurtarmaya çalışır.
Deniz Baykal ne yapacak?
Kılıçdaroğlu’na destek verip, genel başkanın yanında mı duracak? Seçimli kurultay istediğine göre Parti Meclisi’nde bulunan Önder Sav yapısından rahatsız. Sav ekibine son darbeyi vurup tamamen mi dağıtacak? Kılıçdaroğlu ile arası iyi olmasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun ekibine aynı yakınlıkta değil Baykal. Örneğin Alaattin Yüksel’e. Ya da Aziz Kocaoğlu’na. Dolayısıyla bu isimler günün birinde karşısına geldiğinde nasıl davranacak Baykal. Yoksa olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu ile bu isimleri de halletme yoluna mı gidecek?
Aslında en zor iş Kılıçdaroğlu’nun. Liderliği yeni, partiyi tanımıyor, Sav gibi önemli bir ismi net biçimde karşısına aldı… Baykal yanında ama nereyle kadar…
Bugün olası bir olağanüstü kurultay yapılsa ve üç liderli bir seçime girilse, benim görüşüm Kılıçdaroğlu’nun adaylık için delegasyondan istediği oyu toplayamayacağı yönünde. Çevresindeki isimler bile toplama… Bu isimler ile yeni bir parti politikası oluşturmak da kolay değil.
Türban konusunda attığı adımlar ve Kürtler konusundaki söylemi referandum öncesi zaten kendisini zora sokmuştu…
Şimdilik yine Doğan Grubu’nun rüzgârı ile yelkenlerini şişirmiş görünüyor. Ancak bu rüzgârın önümüzdeki günlerde bu kadar şiddetli esip esmeyeceği de meçhul.
Üstelik seçim sürecinde iktidarın ve diğer muhalefet partilerinin Kılıçdaroğlu’na yönelik olacak eleştirileri de bilinmiyor. Dolayısıyla seçimdeki performansı da önemli CHP Genel Başkanı’nın…
Hepsini bir araya topladığımızda şöyle bir gerçek çıkıyor ortaya…
Bu hamur daha çok su kaldırır.
Kasım’ın sonunu görüp, atılacak adımları izlemek gerekiyor.
Biz daha çok CHP yazacağız gibi görünüyor.

NOT 1: Dün başka yerde olanlar, bugün farklı yerde… Dün düşman olanlar bugün dost. Siyaset ilginç bir arena… Ama bazıları var ki gerçekten Asena’ya taş çıkaracak cinsten.

NOT 2: İZELMAN işçilerinin ikramiyeleri yine ödenmemeye başlamış. Daha önce de aynı şeyler yaşanmış, işçiler uzun süre ikramiyelerini alamamışlardı. Bordrolarında ikramiye paralarının bloke edilmiş gibi görülmesi de ilginç. İşçilerin belediyeye herhangi bir borçları yok ki…

NOT 3: Öyle bir tartışma başlayacak ki, büyükşehirde herkes, “Aman bu işlere bulaşmayalım” diyerek sütre gerisine kaçacaklar. Onları oradan teker teker çıkarmak da bize düşecek sanırım

PAUSE HABER: 09 - 11 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder