Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Mart 2009 Cuma

Şimdi de örgüt yenilenmesi

CHP’de işler tam yerine oturmadı. İl Başkanı ve yönetiminin atanması, adayların belirlenmesinden sonra gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Bazı adaylar ile ilçe yönetimleri arasında yaşanan gerginlik dün MYK toplantısında alınacak kararlar ile tırmanacak mıydı azalacak mı?
Ben bu yazıyı kaleme alırken MYK toplantısı devam ediyordu.
Bu toplantıdan çıkacak sonuçların önümüzdeki süreci doğrudan etkileyeceği açık.
Eğer zamanında elimize ulaşsaydı isimler üzerinden yorumlayabilirdik.
Ancak yazıyı kaleme aldığım saatlerde MYK kararları belli olmadığı için net olmayan bir şeyleri kaleme almak durumundayız.
İlçelerde ekibin ne kadar etkili olacağı bilinmiyor.
Aday belirleme sürecinde çok etkili olan Karataş’ın ilçe adaylarının belirlenmesindeki etkisini şimdilik bilmiyoruz.
İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun ilçe başkanlarının oluşumundaki etkisini birlikte izleyeceğiz. Aslında il başkanı olarak tamamını belirleme şansı vardı Nalbantoğlu’nun… Eğer ilçe başkanlarının tespiti MYK’ya girmiş ise bir sıkıntı var demektir.

***

CHP Bornova Belediye Başkan adayı Kamil Okyay Sındır ile kısa bir görüşme şansım oldu. Bornova’da yaşanan aday belirleme süreci sonrası taşların oturmaya başladığı kesin. Sındır parti içi mücadelenin çok azaldığını, tüm CHP’nin dışa karşı mücadeleye başladığını belirterek, “Tabii ki kolay olmadı. Ancak kısa süre içerisinde epey yol kat ettik. Şimdi amaç bizi tanımayan Bornovalılara kendimizi tanıtabilmek” dedi.
Bilinen öğretim üyesi profilinden çok daha farklı bir profil çiziyor Sındır. Halka yakın halkla birlikte hareket eden profesör tarzını öne çıkarıyor ve Bornovalı seçmeni olumlu yönde etkiliyor. Her şeye yukarıdan bakan öğretim üyesi gibi olmaması büyük avantaj Sındır için. Üstelik Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı dönemindeki sol söylemi de olumlu yansıyor. Bornova gibi bir üniversite kentinde üniversiteli bir halk adamının başarılı olma şansı yüksek.

NOT 1: Metro konusunda yazdıklarım bir bölüm okuyucunun dikkatini çekmiş. Ben sadece gördüklerimi ve bana anlatılanları kaleme aldım. Ve her iki tarafı da dinledim.

NOT 2: Yenigün Gazetesi’nde buzları eritme operasyonu varmış. Bu operasyonun bir yerinde Hasan Tahsin olunca bu buz eritme operasyonu ilgimi çekti. Ya operasyonun diğer yerinde kim vardı?

YENİGÜN 06 - 03 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder