Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Mart 2009 Pazartesi

Notlar - Notlar

1. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün İzmir’deydi. Konuşmasına başlarken İzmir’in ilçelerini saydı. Ben genelde coğrafi açıdan sayarım bir İzmirli gazeteci olarak. Önce küçük metropol ilçeleri, ardından metropole eklenen yeni ilçeleri, sonra da Yarımada, Bakırçay ve Küçük Menderes havzalarını sayarım. Tayyip Erdoğan ise ilçeleri alfabetik sırayla söyledi. Bu arada zavallı Kınık’ı unuttu.
2. Klasik konuşmasının dışında neden CHP ve sosyal demokrat geleneğe yüklendiğini anlayamadım. Burası İzmir… Bu tür söylemlerin bu kentte olumlu sonuçlar getirmesini beklemek biraz hayal olur.
3. Gündoğdu Meydanı dolu… Ancak gelenlerin tümünün merkezden olmadığını düşünüyorum. Sadece Aliağa’dan 180 otobüs geldiği bilgisi ulaştı. Manisa ve Denizli’den de miting için gelenler olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Aslında miting başarını siyasi parti liderinin karizmasından değil, o ilin ya da ilçenin teşkilatlarının organizasyon başarısından kaynaklanıyor. “İzmir’i alacağız” iddiasında olan bir partinin İzmir il örgütünün de bunedenle gövde gösterisi yapmak istemesi ve bunun için tüm olanaklarını seferber etmesi son derece doğal. Ama önemli olan meydandaki kitleyi oya tahvil edebilmek. Bunu da 29 Mart akşamı göreceğiz.
4. CHP’de Dersim açılımı. Alınan bir habere göre İzmir’de AKP’nin önde olduğu bir ilçede bazı CHP’liler yeni bir açılım yapmışlar Dersimlileri bir araya getirmişler. Hatta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı yemeğe davet etmişler. Fakat yemekte öyle bir talepte bulunmuşlar ki, Kocaoğlu az daha sofrayı terk ediyormuş.
5. CHP il kahvaltılı basın toplantısı düzenlemiş. Pazar günü sabahın köründe yapılan bu toplantıya gitmeyen gazeteciler de varmış. Hatta bazı gazeteciler toplantı başlamadan hemen önce aranmışlar. Ama cumartesi akşamını geleneksel şekilde İzmirli olarak değerlendiren gazetecilerin bir bölümü bu telefonlar ile sıcak yataklarından uyanmışlar. Pazar sabahı yaşanan bu gelişmenin öznesi kesinlikle ben değilim. Zaten kahvaltıda az sayıda köşe yazarı varmış.
6. CHP İl Başkanlığı’nın yeni internet sitesini tanıtmak isteyen CHP yönetimi, bunun için bir otelin çatı katını tutmuş. Ancak çatı katının dört duvarının yanı sıra çatısı da cam olduğundan ve de sabahın kör saatinde camdan güneş ışığı vurduğundan yapılan tanıtımı kimse izleyememiş.
7. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil dün gazetesinde İzmir ve İzmirli tarifi yapmış. Mutlaka okunması gerekli… Internette, http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/11211624.asp.yazarid=249&gid=61 adresinden bulabileceğiniz bu yazının altındaki okuyucu görüşlerine de mutlaka göz atın.
8. CHP’nin küçük metropoldeki en rahat ilçeleri belli. Karşıyaka, Konak, Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova… Bornova ve Buca’da da önemli ataklar var. Bayraklı da fena görünmüyor. Gerisi için bir şey söyleyemeyeceğim.

YENİGÜN 16 - 03 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder