Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Ocak 2009 Cuma

Ve bir gün daha

CHP İzmir ilçe belediye başkan aday atamalarını hala yapamadı. Bugün yapması bekleniyor ancak bu bugün de olmayabilir, yarın olabilir, belki hiç olmayabilir. Bakarsınız İzmir olarak sadece parti amblemi altında seçime girer 30 Mart günü kazanan ilçelere atama yaparız.
Böylece ortada kavga da olmaz gürültü de…
Kamuoyunda aday dedikodusu son sınırda… Hatta öyle bir noktaya geldi ki, biri bir taş atıyor kuyuya 10 kişi çıkarmak için uğraşıyor.
İzmir medyasının ise gerçekten analiz altına yatırılması gerekiyor.
Bakıyorsunuz bu kentin tüm gazetecileri Kocaoğlu taraftarı olmuş. Aziz Kocaoğlu’na bu teveccühün nedenlerini anlamakta zorlanıyorum.
Gördüğünüz gibi havanda su dövüyoruz. Dövüyoruz da değişen bir şey oluyor mu?
Kocaoğlu İlknur Denizli ismini Ankara’da masaya getiriyor. Denizli, “Benim bundan haberim yok” diyor. Ankara’ya tekrar soruluyor, “Evet Kocaoğlu bu ismi önerdi” yanıtı alınıyor.
Böyle bir atmosferde doğru bir siyasi analiz nasıl yapılabilir ki?
Dedikodular arasında yön bulmaya, siyaseten yapılan doğruları saptamaya çalışıyorsunuz.
İlçe belediye başkan adayları ise kriz geçirmeye devam ediyorlar. Büyük bölümü Ankara’da…
Orada ne yapıyorlar?
Ankara sokaklarını arşınlıyorlar.
Bu saatte kimi bulup bilgi alacaklar ki… Sadece karar verici mekanizmalara yakın olduklarını hissederek psikolojik açıdan rahatlıyorlar.
Zaten adaylar bugün de açıklanmaz ise gerçekten bu sütundan aday toto oynamaya başlayacağız hep birlikte.
Gördüğünüz gibi yazı bir türlü bitmiyor.
Ben de sıkılıyorum tabii ki.
Her gün aynı şeyi yaz.
Bugün de dükkân kapalı, lütfen yarın uğrayınız…

NOT 1: Hasan Tahsin’in kafası yavaş yavaş şekilleniyor. Kafasındaki sisler dağılmaya başladıkça çevresinde olanlardan haberdar olmaya başladı. Kolay değil 3 yıl göz göre göre bir ismi savunmak hiç de kolay değil.

NOT 2: Bir belediye başkanını hakkında Ankara’da çıkarılan dedikodu Baykal’a bile ulaştı. Ancak Baykal işin gerçeğini öğrendikten sonra ne yapacak, çok merak ediyorum. Böyle bir dedikodu bile olayın geldiği vehameti gösteriyor.

NOT 3: Aday adaylığı sürecine daldık, İTO seçimlerini unuttuk sanmayın. Alaattin Yüksel’in sigortacılık yerine otomotivden seçime gireceğine dair derin söylentiler var. Okyanusa açılmak isterken akarsuda boğulmasın da…
 
YENİGÜN 30 - 01 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder