Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2009 Cuma

Doğal seleksiyon

Belediye başkanı adayı belirlemenin birçok yolu vardır. Adayın partideki başarısı, toplumdaki tanınırlığı, başarıları, duruşu, hayata bakış açısı vs...
Ancak bu seçime kadar hiç doğal seleksiyon yönteminin uygulandığını hiç görmemiştim.
Deniz Baykal’ın Türk siyasetine tanıştırdığı yeni aday belirleme sisteminin mantığı çok basit.
Önce aday adaylarını alıyorsun, tuz ve sirke ile biraz yumuşatıyorsun.
Sonra başlıyorsun bekletmeye. Bugündü yarındı derken, bir bölümü kalp rahatsızlığı, bir bölümü ülser teşhisi, önemli bir bölümü ise tansiyon sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılıyor.
Böylece her ilçede 10’a yakın aday adayı sayısı iki en çok üçe iniyor. Baykal kalan adayları tam teşekküllü bir hastanede son bir “check up”tan geçiriyor ve en sağlıklısını CHP’nin belediye başkan adayı olarak belirliyor.
Bu isimleri topluma sunarken, “Ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir” diyerek işine devam ediyor.Bana da çok şık göründü bu sistem. Üstelik doğal, katkı maddesi de yok yani.

***

Son günlerde gazetelerin sayfalarını süslemeye başladı metro haberleri. Ne güzel. Ancak bu haberlerin büyük bölümü nedense Menderes-Aliağa hattı üzerine. Tabii haberler ve fotoğraflar Büyükşehir Belediyesi servisli. Yani birileri gidip olayı yerinde görüntüleyip haberleştiremiyor. Gelen kullanılıyor.
Yine de Üçyol - Üçkuyular hattı üzerine tek bir satır yok. Oraya bir türlü inmeyi de başaramıyoruz. Önümüzdeki günlerde o hat üzerine de bir haber servisi bombardımanı gelir sanırım. Bu kentte 4.5 yıl belediye başkanlığı yapan Kocaoğlu belediye başkan adayı olduğuna göre bizleri önümüzdeki 5 yılın yeni projeleri ile bilgilendirir. “İzmir’i demir ağlarla örüyoruz”, “Ağabey-kardeş-baba-anne” projelerinin dışında tabii ki...

***

Adaylar sonunda belirlenecek. Ancak daha sonra 17 Şubat’a kadar sürecek bir başka mücadele başlıyor. İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyelikleri, yeni il yönetimi ve ilçe yönetimleri... O mücadele de başkan adaylıkları mücadelesinden aşağı kalmaz. Gruplar arası iktidar yarışı, genel merkez müdahalesi, belediye başkanının etki alanı, büyükşehrin önemi, geçen dönemden kalanların beklentileri...

NOT 1 : Eski haber kaynağım yeniden hükümsüzdür. Bu kez hükümsüz olmasının nedeni kendisinden kaynaklanmaktadır. Ekibin bu konu ile bir ilgisi yoktur.

NOT 2 : Ekip artık maalesef sadece ekip olarak anılmaktadır. Ekipten kopanı kurtlar da kapmamaktadır.

YENİGÜN 23 - 01 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder