Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Ocak 2009 Cuma

Geç kalınıyor

Şubat ayına doğru hızla ilerliyoruz. AKP büyükşehir adayını belirledi, ilçe adaylarının büyük bölümü de kesinleşti.
Ya CHP?
Önceki gün yapılan MYK toplantısında ilçe belediye başkan aday adaylarının büyük bölümünün tanımlanacağı belirtilmişti. Ancak beklenen olmadı ve aday açıklaması bir başka bahara kaldı.
Bahar diyorum… Çünkü bazı ilçelerde aday açıklaması Şubat başını bile bulabilir.
“Biraz geç kalınmıyor mu” sorusuna net yanıt verelim.
Evet, hem de çok geç kalınıyor…
Bu insanlar ne zaman çalışacak, sandık görevlileri ne zaman netleşecek, belediye başkan adayları il ve ilçe yönetimleri konusunda adım atacak zaman bulabilecekler mi?
Hiçbir şey belli değil açıkçası…
“Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete” gibi bir durum var ortada.
Aday adayları arasında aday olmadıkları zaman küskün tavrı sergileyebilecek hayli isim de var açıkçası. Bu insanlar ne zaman ikna edilecek?
Bakarsınız bir bölümü başka partilerle birlikte harekete geçebilir.
Bu konuda en yakın parti DSP…
DSP’nin İzmir’deki aday profiline baktığımda CHP’den bir miktar oy çalabilecekler gibi görünüyor.
Özellikle büyükşehre doğru bir isim önerirlerse, CHP’nin DSP olgusunu da dikkate alması gerekecek.
İzmir’deki yarış çok kolay geçmeyecek.
Ergenekon ile başlayan şehir efsaneleri insanların kafasını karıştırmaya devam ediyor. Ergenekon’a yapılan Susurluk aşısı ise bazı kesimlerde tutmuş görünüyor. Ekonomik kriz insanları olumsuz yönde etkiliyor. Laik anti-laik çatışması da her zamanki gibi gündemde…
Dolayısıyla insanlar oy verirken sadece adayın kimliğini değil, aday çıktığı partiyi de sorgulayacak, partinin ideolojik temellerine de bakacak.
Bu açıdan DSP’nin İzmir’de oynayacağı rolün hepsinden çok dikkate alınması gerekiyor.
CHP’nin solunda da hareket var. Ortak bir platform üzerinden yürümeyi planlayan sol birliğin adayları da bu anlamda önemli.
Kısacası CHP bu noktada ilçe adaylarını da netleştirerek seçim startı vermek zorunda…
Aday adaylarının durumu hepsinden zor… Genel merkez kapısında bekleyen çok sayıda aday adayı var. Kiminin şekeri yükseliyor, kimi kalp krizi geçirme riski altında.
MYK toplantısı bekliyorlar ama sonuç çıkmıyor. İsimlerin belirlenmemesi, aday adaylarının ve çevresindekilerin belki 1 hafta belki 15 gün daha Ankara sokaklarını arşınlamalarına neden oluyor.
Bu nasıl bir sistemse böyle…
Sonra da “Türkiye demokrasi ile yönetiliyor” diyoruz.
Sanırım bizim demokrasi anlayışımızla dünyanın demokrasi anlayışı birbirinden farklı.
Bizdeki bir miktar “kapıkulu demokrasisi…”

NOT 1: İTO komite seçimleri hareketli başladı. Herkes birbirini arıyor ve destek istiyor. İki büyük grubun dışında bağımsız hareket edenler de var. Tabii komite seçimleri bittikten sonra bu bağımsız gruplar bir aday doğru hareket edebilirler.

NOT 2: Bana gelen ilginç telefonlar artmaya başladı. Bu da bir başka ilginç gelişme. Yıllardır görüşmediğim insanlar arıyor. Ortada bir şeyler dönüyor ya… Yakında öğreneceğiz.

NOT 3: Rivayet odur ki, Eşrefpaşa Hastanesi’nde bilgisayarlı kalp tomografisinden geçen Hasan Tahsin’e chip takılmış. Bundan böyle ağabeyi Hasan’ın kimlerle görüştüğünü ve hangi konular üzerine tartıştığını anında öğrenecekmiş.

YENİGÜN 16 - 01 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder