Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Mart 2008 Çarşamba

Kocaoğlu notları

Aziz Kocaoğlu dün 4 yılını değerlendirdi. Aslında 3 yıl 9 ayını. Konuşması her zaman olduğu gibi vasatın üzerine çıkamadı. Birileri Kocaoğlu’nu konuşma dersi alması konusunda ikna etmeli. Ya da şekerini yükseltmek gerekiyor heyecanlı konuşması için.
Herkes “Yeniden aday mısınız” diye sordu, aday olan birine “Yeniden aday olur musunuz” diye sormak garip. Adam zaten aday ve bunu her adımında gösteriyor. Gazeteci olarak günde ortalama 10 haber geliyor büyükşehir basın bürosunda. Bir büro bu kadar çalışıyor ise ya da çalıştırılıyor ise bir nedeni vardır, herhalde…
Toplantıda bazı isimler yoktu. Mesela Hürriyet Gazetesi Temsilcisi Hakan Tartan... Tartan’ın olmayışı adaylık tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Haftalık Gazetesi’nin üçüncü ismi Hamdi Türkmen de yoktu toplantıda. Susam’ın danışmanı olarak katılmamayı yeğledi sanırım Türkmen. Söz Gazetesi’nden ise kimse yoktu. Bu durum “Çakmur sahaya iniyor” şeklinde yorumlandı.
Kocaoğlu toplantıdan kardeşi ile birlikte ayrıldı. Kardeşi kim mi? Yazılarında sürekli “Aziz Abi” diyen Hasan Tahsin, toplantı sonrası Kocaoğlu ile kahve içmeye gitti. Hasan son günlerde herkes ile kahve içmeye başladı, durum vahim de neyse… Hasan Tahsin - Aziz Kocaoğlu ikilisi arasında nasıl bir sohbet oldu, Kocaoğlu kimleri haşladı? Az sonra…
Toplantıya katılan rütbelilerden hiç soru gelmedi. Rütbeliler bu seçimde kimi destekleyecekleri yönünde tavır belirleyemediler ki. Daha doğrusu rütbelilerin patronlarının kafaları karışık… Gerçi bazılarının patronları bile belli değil.
Toplantı yenilenen tarihi havagazı fabrikasında yapıldı. Bir kültür merkezi olarak düzenlenen tarihi bina bölgeye hayat verir. Keşke Ahmet Piriştina yan taraftaki mekanı da alabilseydi. TEDAŞ o zamanlar birkaç lojmana binanın ve çevresinin verilmesini kabul etmiş. Ancak hurdacılar binanın çelik konstrüksüyonlarını götürdükleri için binaya fazla para harcanması gerekiyormuş. Piriştina da bundan vezgeçmiş. Yine de Kocaoğlu’nun kulağına kar suyu kaçırmak gerekiyor. Ayakları yere bastığı gün burası ile yeniden ilgilenir.
Toplantıya gitmeden toplantı yazısı yazmak eskiden de moda idi. Birçok gazeteci toplantıya gitmiş gibi kaleme alırlardı görüşlerini. Ama toplantıya gitmeden toplantı yazısı yazmak ve bunu kamuoyuna açıklamak yeni bir şey…

NOT: Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan üzerine yazdığım küçük not etkili olmuş sanırım. Ama şunu da netleştirmek gerekiyor. Hakan Tartan, Çalışkan’ı yanımdayken aradı. Dolayısıyla Çalışkan’ın bu “önemli notu” doğrudan bana ulaştırmış değil. Uzun gazeteci kulağı desek daha doğru olacak.

YENİGÜN 26 - 03 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder