Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Mart 2008 Pazartesi

Bazı yanıtlar

Yorumlar gelmeye başladı yazılara. Aslında korkmadan eleştirmek gerekiyor yazılanları. Anavatan eski Konak İlçe Başkanı Hikmet Tekcan bir yorumda bulunmuş ve “Ustalardan korkma” demiş.
Benim kimseden korkum yok Sayın Tekcan… Ancak Aziz Usta’nın neler yapacağını 31 Mart’tan sonra göreceğiz. Aziz Kocaoğlu, şu aşamada kalfa Aziz olduğu için bir yorumda bulunmak istemiyorum.
Hasan Tahsin ise yazdıklarıma destek… Tabii ki Aziz Abisi kendisini yolda bırakınca ne yapacaktı ki sevgili yazarımız. “Yarı yolda bırakma” tanımlaması biraz ağır kaçabilir. Ama görünen köy de kılavuz istemez değil mi?
Okuyucumuz Murat Ortacalı ise “Aziz’den bir şey olmaz. Seçim sonrası CHP’nin ve Kocaoğlu’nun yenilgisini konuşacağız” demiş. Onu CHP Piriştina öldüğü gün yaptığı seçim sırasında düşünecekti. Pek tabii, CHP Genel Sekreteri Önder Sav da… Bu saatten sonra Ertuğrul Dokuzoğlu örneği gibi bir adayla karşılaşırsak o zaman batarız…
Ortada aday çok tabii ki… Ama ortada dolaşan iki adayın hiç mi hiç şansı yok. Birincisi Ekrem Demirtaş. İzmir Ticaret Odası Başkanı’nın CHP’den belediye başkan adayı olması İzmir’e 2 ay hiç durmadan kar yağması gibi bir şey… AKP’nin Demirtaş’a nasıl baktığı zaten ortada. Demirtaş MHP adayı olabilirdi ama orası da Dervişoğlu tarafından parsellenmiş durumda. Anavatan ve DYP’den aday olması ise bir dönem yaşadığı YTP’den milletvekili adaylığına benzer.
Şans tanınmayan diğer aday Hakan Tartan… Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı olarak siyasi yaşamına devam ettiği sürece Tartan’a adaylık yolu kapalı. Bakmayın siz Baykal’ın Tartan’a gülümsediğine ya da 1000 kişilik kadınlar korusu etkinliğine katıldığına… Zaten Baykal birine “Çok başarılısın, seni takdir ediyorum” diyor ise, bilin ki o adayın şansı yüzde 1’in altındadır. Tartan’ın Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ı arayıp “Nasıl buldun toplantıyı, Baykal da memnun oldu değil mi?” şeklindeki soruları ya da bu çerçeve içinde destek arayışları da kendisine belediye başkan adaylığı getirmez. “Temsilcimiz Paris’te EXPO için saçını süpürge etti” şeklindeki resimli haberler ise küçük bir gülümsemeden öteye geçmiyor.
Buradan bakıldığında şu aşamada Aziz Usta dışında çok fazla seçenek yok. Zaten bizim de bir seçenek aramamamız gerekiyor. Kocaoğlu’nun yeniden aday olup olmayacağına karar verecek tek merci CHP Genel Merkezi değildir. Sadece Deniz Baykal’dır. Baykal, “Ben Kocaoğlu ile yeniden seçime girmem” dediği gün CHP’de yeni belediye başkan adayı aranmaya başlanır. Ancak Ankara’dan gelen haberler CHP Genel Başkanı’nın en azından bugün için böyle bir arayışta olmadığı yönünde.
Üstelik bu toz duman içerisinde “kapatmacılar” ile “Ergenokoncular” arasındaki sürtüşmede Baykal’ın İzmir Büyükşehir belediye başkan adaylığı gibi üçüncü sınıf bir konuya eğileceğini ise hiç sanmıyorum.

NOT 1: Çırak yazar Ümit Yaldız’a tarafıma yüklenmesi konusunda mahalle baskısı varmış. Mahalle sakinleri de CHP’liymiş. Bunların bir bölümü de benim Brütüs olduğum tespitinde bulunuyorlarmış. Bu tür baskılara devam ettikleri takdirde gerçek anlamda Brütüsçülük yapılır. İşte o zaman ortada bir tane bile Sezar kalmaz ya da bazı Sezarlar tasını tarağını toplayıp Ankara’ya geri dönerler.

NOT 2: Yeni kurulacak olan Karabağlar ile Bayraklı ilçeleri için bolca aday mevcut. Telefon üzerine telefon ettiklerine bakılırsa çok de istekliler. Aynı istekliliği nedense Konak adaylarında da görüyorum. Zaten diğer ilçelerde bu saatten sonra bir değişiklik beklememek gerekiyor.

YENİGÜN 24 - 03 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder