Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Mart 2007 Cuma

Kocaoğlu’na metro ihalesi soruları

“Çağlar Mesut Bozoğlu, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) üyesi, Türkiye Mühendisler Birliği Şeref üyesi ve Atlı Spor Klubü Üyesi'dir. Aynı zamanda lisanslı binici olan Bozoğlu, kayak, yüzme ve futbolla ilgilenmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AKP Çankaya Belediye Başkan adayı olan Bozoğlu, %36,49 oy alarak seçimi kaybetti.” 3 gün önce Üçyol-Üçkuyular metro ihalesini kazanan Bozoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. yönetim kurulu başkan yardımcısı Çağlar Mesut Bozoğlu’nun özgeçmişinden küçük bir pasajdı yukarıdaki açıklama…
Bozoğlu İnşaat, İzmirlilerin yeni duyduğu bir şirket değil. Bostanlı’da Mavişehir’e yakın bir yerde konut inşaatı yapıyor ayrıca TOKİ’nin Uzundere’deki toplu konut inşaatını da üstlenmiş durumda.
Bozoğlu’nun İzmir’de tanınmasının en önemli nedenlerinden biri ise Universiade için inşa edilen Halkapınar’daki 10 bin kişilik spor salonunun yapımcı şirketi olması. 11 trilyon muammen bedelle çıkarılan ihale, nedense 27 trilyon liraya Bozoğlu İnşaat şirketine verildi.
Şirket inşaatı tamamladı ancak kendi görevi olan çevre düzenlemesini bile yapmadı. Universiade sıkışıklığı nedeniyle çevre düzenlemesini de Büyükşehir Belediyesi üstlendi.
Şirketin Adnan Saygun Kültür Merkezi için ihaleye girdiği ve 4. sırayı aldığı da hatırlanmalı bu arada. Kocaoğlu’nun bu ihaleyi Bozoğlu İnşaat’a verilmesi için devreye girdiği, büyükşehir bürokratlarını sıkıştırdığı da biliniyor. Hatta ihalede önde olan firmaların evraklarında eksik bulmak amacıyla hayli çalışmış büyükşehir bürokratları Kocaoğlu’nun isteği doğrultusunda. Ancak bir şey bulamamışlar, “Olmaz efendim” demek zorunda kalmışlar.
Adnan Saygun Kültür Merkezi ihale sürecinde çalışan belediye bürokratlarından, hatta şu anda belediyeden istifa etmiş isimlerden de öğrenilebilir ihalede yaşananlar.
Şirketin geçmişinde metro çalışması yok aslında. Nasıl bir yeterlilik aldığı ise ayrı bir tartışma konusu…
Halkapınar spor salonunun yapımında ve Üniversiade organizasyonunda belediyeyi temsil eden isim İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gül Şener’di. Birkaç gün önce ESHOT Genhel Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Gül Sener’e de sorulabilir metro ihalesi ve şirketin genel durumu...
İzmir basınının AKP’yi eleştiren “bağımsız, güzide” kalemleri bu ihale sürecine hiç dokunmamışlar nedense. CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın Ege gezisi dolayısıyla kent dışındaydım. Ancak gördüğüm kadarıyla AKP konusunda mangalda kül bırakmayan, İzmir’in çağdaş aydınlık yüzünü sürekli öne çıkaran İzmirli köşe yazarlarımız, iş Aziz Kocaoğlu olunca nedense kalemlerini saklamayı tercih etmişler.
Tüm konuşmalarında "Ben iyi bir CHP'liyim. Kesinlikle partim için çalışırım" diyen Aziz Kocaoğlu, bir yerlere doğru gidiyor. Ama gittiği yerin derin karanlık olduğunu şimdiden söylemek ve kendisini uyarmak isterim.
Ancak onun her zaman olduğu gibi “En iyi ben bilirim” diyerek, bu ihaleyi de yüzüne gözüne bulaştıracağından nedense adım gibi eminim.

http://www.suleymangencel.com/ 09 – 03 -2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder