Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Mart 2007 Salı

Büyük projeler!!!

Üçyol – Üçkuyular metro hattı için yapılan ihalede en düşük fiyatı Bozoğlu verdi. Ancak Kocaoğlu bu ihaleyi hala imzalamadı. Dolayısıyla metro çalışması başlamadı. Neden?
Nedeni çok basit. Daha önce işi yarıda bırakan Bayındır Holding şimdiye kadar yaptıkları için para istiyor. Bu paranın ödenmemesi durumunda yargıda işin uzun süreceğini ve metronun 2009 seçimlerine kadar yetişmeyeceğini söylüyor.
Firmanın istediği para bana gelen bilgilere göre 7 trilyon lira…
Aziz Kocaoğlu bir karar vermek zorunda.
Ya bu parayı gözünü kapayarak ödeyecek ya da risk alarak bekleyecek.
Ancak aldığı risk öylesine büyük ki Kocaoğlu’nun…
Çünkü elinde avucundaki tek proje bu…
Onu da bitirememesi halinde kime ne diyebilecek ki…
Onu çağıranlar varmış bu arada. Köşe yazılarından öğrendiğimiz kadarıyla… Mesela DSP…
DSP başarısız, hiçbir projeyi bitirmemiş bir belediye başkanını neden transfer etmek istesin ki…
Galiba Galatasaray ile karıştırdınız DSP’yi…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yakın çevresine ise 2 ay içerisinde İzmir’de büyük değişiklikler olacağını, hazırladıkları projeleri ortaya koyacaklarını ve halkın bu projelerden çok memnun kalacağını söylemiş.
Ben İzmir’i değiştirecek projelerin neler olduğunu merak ettim.
Üstelik hazırlanmakta olan projeler kosunuda büyükşehirden hiçbir bilgi sızmamasını daha çok merak ettim. Sürekli kadro değişikliği nedeniyle adeta bir kaynayan kazan konumuna dönüşen büyükşehirde en azından bir bürokrat bu büyük projeleri kamuoyuna sızdırırdı.
Kocaoğlu’nun 6 ay önce ortaya attığı büyük projelerden biri organik tarımdı. Günlerce bu konu hakkında açıklama yaptı, bu projenin ne kadar önemli olduğunu anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nde organik tarım birimi bile kuruldu.
Ama sonra ne oldu?
Bu birim sessizce dağıtıldı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde organik tarım unutuldu.
Kocaoğlu’nun diğer büyük projesi ise Efem Çukuru’nda yapmayı planladığı baraj. Ancak DSİ bu baraja karşı. DSİ yetkilileri yapımı süren barajların bitirilmesi halinde İzmir’in 50 yıl su sorunu yaşamayacağını belirterek, “Bu proje hem maliyet açısından yüksek, hem de verimli değil” diyorlar.
Ancak Kocaoğlu ısrarlı, bürokratlarıyla toplanıp baraj projesi için saatlerini harcıyor.
Ne diyelim. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Oturup bekleyecek, 2 yılın geçmesi için gün sayacağız..

***

Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’nın milletvekili olmasına yönelik bir mail aldım dün. Bu ülkede herkesin milletvekili olma hakkı vardır, Levent Piriştina’nın da… Ancak olamayacağı tek partiyi biliyorum. O da CHP…
CHP’de Piriştina adına karşı bir antipati var. Bu gerçeği görmemiz lazım. Bu antipati en üst düzeyden üye bazına kadar etkili. Üstelik bu antipati CHP’nin içindeki farklı grupların belki de tek ortak tavrı …
Dolayısıyla Levent Piriştina CHP dışında herhangi bir partiden İzmir milletvekili olabilir ve tıpkı mail de belirtildiği gibi Meclis’te gençleri temsil edebilir.

http://www.suleymangencel.com/ 27 – 03 - 2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder