Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Mart 2007 Pazartesi

Başarılı şirkete ne oldu?

Hani, kurulduğu zaman “İşte İzmirlilerin gururu, Biz İzmirli olarak her şeyi başarır, İstanbullulara kafa tutarız” şeklinde sonuna kadar bölgecilik kokan açıklamalar yapılmıştı. Hani, şirketin yönetim kurulu başkanı, yerel televizyon ve gazetelerde dev röportajlarla gündeme gelmiş, “İzmir’e çağ atlattık” demişti…
IZAIR’den ve IZAIR Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’tan bahsediyorum.
O görkemli (!) İzmir şirketi, geçtiğimiz hafta Pegasus’a yani bir İstanbul şirketine satıldı. Ama ne yönetim kurulu başkanından ne de yerel basından bu konuda tek bir açıklama yok.
Bir grup kanaat önderine ve gazeteciye göre bu kadar başarılı bir firma neden Pegasus’a satıldı?
Nedeni çok açık.
Şirketin bilançolarında varolan zarar hanesindeki rakamın insanın dudağını uçuklatması…
Sağdan soldan, yani İzmirlilerden toplanarak oluşturulan bir bütçe, havayolu konusunda deneyimi olmayan üst-düzey yönetici grubu (Buna genel müdür yardımcılığı görevinde bulunan Ekrem Demirtaş’ın kızı da dahil), yeterlilik konusunda başarısız olunduğu için bir türlü alınamayan uçuş izni…
Yapılan hataları altalta toplarsak bu firmanın başarılı olması zaten mümkün değildi.
Nitekim geçen yıl varılan bir anlaşma sonucunda IZAIR, Pegasus Havayolları’nın küpeştesinde uçmaya başlamıştı.
Bir uç, iki uçtu, üçüncüsünü başaramadı ve Pegasus’a satıldı.
Bakalım İzmir medyası, bu batışın öyküsünü hangi noktaları öne çıkararak verecek?
Belki de böyle bir satışın olduğunu bile dikkate almayacaklardır. Kolay mı, bugüne kadar canhıraş şekilde savundukları, pembe tablolar çizerek okuyucularına sundukları bir şirketin hazin sonunu nasıl açıklayacaklar ki…
Ya Ekrem Demirtaş…
Ağzını açtığında, “Biz İzmirliyiz, şöyle yaparız, böyle yaparız” şeklinde hamasi açıklamaları ardı ardına sıralayan, Ekrem Demirtaş, başarısız şirketin İstanbullulara satılması konusunda ne diyecek?
Belki de bu haberin basında çok tartışılmaması için medya ziyaretlerini sıklaştıracak, gerekli “somut” adımları atacaktır Demirtaş.
İzmir basını ise bu somut adımlardan çok memnun zaten. Hele böyle bir konuda atılacak somut adımın büyük olacağını da iyi bilir İzmir medyası.
Sonuçta aylarca süren bir İzmir geyiğinin de sonuna gelinmiş oldu.
Şimdi sırada yenileri vardır mutlaka…
Ortada hiçbir iş yapmayan, sadece laf üreten 300’e yakın adam var. Bu isimlerin yeni İzmir geyikleri bulması en fazla bir hafta sürer.
Sonra yine başlarız yeni konuyu tartışmaya…

NOT 1 : CHP İzmir il… Tayland konusundaki disiplin süreci ne aşamada? Unuttuğumu sanmayın… Vakit geçirerek bu konunun örtüleceğini sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz.

NOT 2 : Kocaoğlu EXPO 2015’i istemiyor. Bunun için bir taktik uyguluyor. Yakında Kocaoğlu’nun neden EXPO’yu istemediğini de tartışacağız.

NOT 3 : İşbirliği Holding’in, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne sattığı Balçova’daki bina hangi holding ortaklarını kurtardı?

http://www.suleymangencel.com/ 19 - 03 - 2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder