Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2007 Salı

20 kişi karşıladı

Tayland gezisinin ünlü ekibi bu sabah saat 03.30 sularından Adnan Menderes Havalimanı’na geldi. Böyle önemli bir geziye katılan, İzmir’i yurtdışında bu kadar başarılı temsil eden ekibe havalimanında çok büyük bir karşılama töreni yapılmalıydı.
Ancak bazı belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin eşleri ve İzmir’de kalan bazı bürokratlar dışında karşılama törenine kimsenin katılmaması dikkat çekti.
Ben en azından gezinin bu kadar tartışılmasına yol açan CHP eski il başkanı Alaattin Yüksel’in olmasını beklerdim havalimanında…
Ekibin havalimanında çiçeklerle karşılaşmasını da yadırgadım. Zaten 8 gün çiçek gören hatta onları sulayan Tayland fatihlerine İzmir’e inişlerinde çiçek verilmesi de ilginç.
Aziz Kocaoğlu kendisine sunulan 3 buketi görünce dayanamadı ve Tayland anılarını anlatmaya başladı.
Öncelikle geziyi belediye başkanları, meclis üyeleri, oda başkanları ve sivil toplum örgütleri liderleriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kocaoğlu’nun hala geziye kimlerle katıldıklarını açıklaması da bir garip. İzmirliler geziye kimlerin katıldığını isim isim biliyorlar. Kocaoğlu dert etmesin bu yönden…
Kocaoğllu Tayland deneyimlerinin önemli olduğunu, belediye başkanlarının bahçecilik konusunda önemli deneyimler kazandığını söyledi ve ekledi: “Bundan böyle İzmir’in parkları daha güzel görünecek.”
500 bin dolarlık gezinin amacının İzmir parklarının daha güzel görünmesi olacaksa ortada vahim bir durum var gibi…
Gecenin 03.30’u, Adnan Menderes Havalimanı’nın soğuk karanlığı, bir idamı hatırlattı bana. Siyaseten idamı yakınlaşmış adamın, gecenin soğuğunda ölümü karşılaması ruh hali vardır ya; o kalabalık (20 kişi) bu ruh halinden başkanı sıyırmaya çalışıyordu. (Bu cümle tabii ki sabahın köründe olayı izleyen bir İzmirli tarafından aktarıldı. Onun için aynen yayınladım)
Aziz Kocaoğlu sabah 08.35’te makamına geldi. Merak etmesin kimse onun koltuğunu almayacaktır en azından 2009 baharına kadar.
Orada istediği gibi hareket edebilir, istediği kararları alabilir. Ancak bunu parti bilinci içerisinde mi yapar, yoksa bağımsız olarak mı onu zaman gösterecek.
CHP MYK yarın akşam toplanıyor. Toplantının gündem maddelerinden birinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Tayland gezisi olması kuvvetle olası.
Oradan ne karar çıkar bilinmez. Ancak geziye katılan bazı isimler üzerinde ortak bir görüş ortaya çıkıyor gibi. Çarşamba akşamını bekleyip, çıkacak kararları yorumlamak daha iyi olacak. O güne kadar Tayland fatihlerinin gezi anılarını dinleyip, oralarda neler yaptıklarını tartışacağız sanırım.

http://www.suleymangencel.com/ 23 – 01 -2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder