Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Aralık 2006 Perşembe

Medyanın beklentileri

Son iki gündür Paris’e giden köşe yazarları ve gazetecilerin EXPO konusunu kaleme aldıkları yazılara bakınca olay net biçimde ortaya çıkıyor. Hepsi farklı noktadan kendilerine verilen ya da kendilerine atfettikleri görevleri yerine getirmeye çalışsalar da ortak noktaları çok. Bu görev çerçevesinde mutlaka düşündüklerini, gördüklerini kaleme alamadıkları için gelin hep birlikte satır aralarında söylemek istediklerini ancak net ifade edemediklerini kaleme alalım:
1 – İtalyanlar çok iyi hazırlanmışlar. Bir ekip ruhu ile hareket ediyorlar. Görev tanımlamaları net. EXPO konusunda ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Bizimkilerin görev tanımlamaları bile daha belli değil. Bu işin patronajı bile daha yeni şekilleniyor. Bizi buraya getiren komitenin görevi sonlandı. Şimdi yeni kurul bu işi devam ettirecek. Ancak bu kurulun çalışma şartları bile belli değil.
2 – Milano EXPO yerini netleştirdi. İzmir EXPO’yu nerede yapacağına hala karar vermiş değil. Karar aşamasının hayli zorlu geçeceği de açık. Özellikle hükümet ile yerel yönetim arasında bu konuda önemli bir tartışmanın yaşanması bekleniyor önümüzdeki günlerde.
3 – İtalya’nın sivil örgütleri de EXPO konusunda hemfikir. Bizde ise sivil örgütler arasında bırakın diyalogu ciddi bir çatışma var. Önümüzdeki süre içerisinde bu sorunu çözmek de çok kolay görünmüyor.
4 – İzmir’in düştüğü durumu EXPO yöneticileri de biliyor. Dolayısıyla bu durumu örtbas etmek kolay değil. Üç yapıdan birinin desteklenmesi gerekiyor. Ya devletin dolayısıyla hükümetin yanında olacağız, ya Büyükşehir başkanının ya da İzmir Ticaret Odası’nın. Üçünün de gerek mali gerek yönetimsel ilişkilerine ihtiyacımız olduğunu göre, bir an önce aralarında bir anlaşma yapmalarına duacı olmalıyız. Çünkü bizim üç yapıdan birine taraf olmamız mümkün değil. Aksi taktirde bazı avantajlarımızı kaybederiz.
Bakalım, EXPO geyiği Paris gezisi sonrası hangi tartışmaları içerecek.

***

CHP Buca İlçe örgütünün dün saat 11.00 17.30 arası CHP İzmir milletvekilleri Abdülrezzak Erten ve Enver Öktem’in katılımlarıyla gerçekleştirdiği esnaf ziyareti hayli puan topladı. Esnafın da varolan iktidardan umudunu kestiği, bu anlamda bir alternatif olarak CHP’ye yöneldiği net biçimde görülüyor. Basının ilgisinin de yoğun olduğu toplantılar dizisinden ortaya çıkan sonuç İzmir milletvekillerini de memnun etti. İzmir’de oldukları süreç içerisinde tüm ilçeleri ziyaret edeceklerini belirten milletvekilleri, halkın kendilerine ve partilerine olan ilgiden de çok memnun kaldılar.
İzmir medyasının da bu programı takip ettiğini ve özellikle iki milletvekilinin İzmir’e yönelik düşüncelerini anlamaya çalıştığını da dikkate aldığımızda bu gezinin sonuçlarının daha sonra da tartışılacağını gösteriyor.

http://www.suleymangencel.com/ 21 - 12 - 2006

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder