Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Aralık 2006 Çarşamba

İzmir’in tepesinde kavga var

23 Aralık’ta Menemen’de yapılacak Kubilay’ı anma törenlerine bu yıl Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt katılacak.
2007 yılının Türkiye açısından hayli zor geçeceği bugünden belli. Dünden itibaren Avrupa Birliği ve Kıbrıs konularında başlayan siyasi atışma, Genelkurmay’ın kendilerine limanların açılmasına yönelik hükümetin attığı adımda kendilerine bilgi verilmediğine yönelik açıklaması, Ahmet Necdet Sezer’in yine aynı konudaki çıkışı, Tayip Erdoğan’ın bu açıklamalara verdiği, muhalefet liderlerinin dünkü grup toplantılarındaki konuşmaları… Hepsi birbirinden sert hepsi yaklaşan büyük mücadelenin ön adımları gibi…
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt uzun süredir izledikleri tavrı daha da netleştirmek 2007’deki seçimler öncesi topluma önemli bir mesaj vermek için Menemen’de düzenlenecek Kubilay törenlerine katılacaklar.
Geçtiğimiz yıllarda da irticaya karşı bir simge konumuna dönüşen Kubilay etkinlikleri bu yıl Türkiye’nin hatta dünyanın gündemine oturacak gibi görünüyor.
Törene CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak. Baykal daha önce hazırlanan program gereği 23 Aralık’ta İzmir’de olacak ve ESİAD’ın düzenlediği yemekte bir konuşma yapacaktı. Baykal bu programını sürdürecek ancak sabah yapılacak Menemen’deki Kubilay’ı anma törenlerine de cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanı ile birlikte katılacak.
Deniz Baykal’ın Menemen’e gelişi ile parti içindeki bir başka sorun yeniden ortaya çıkacak. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in durumu.
Ancak bu kadar önemli bir törende bu tartışmanın çok öne çıkacağını sanmıyorum. Tahir Şahin de bu konu üzerinde durmuyor. Kubilay’ı anma törenlerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı davet ettiklerini söyleyen Şahin, bu törenlerin bu yıl ayrı bir noktada değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, parti içi sorunların törene yansıtılmayacağını net biçimde ifade ediyor.
Ahmet Necdet Sezer, Yaşar Büyükanıt ve Deniz Baykal’ın diğer muhalefet liderleriyle 23 Aralık’ta Menemen’de bir araya gelişleri Kurban bayramı ve yılbaşı sonrası siyaset sahnesinin ne kadar hareketli olacağının önemli göstergelerinden biri.
Bakalım devletin olacağı bu zirvede AKP ne oranda temsil edilecek. Başbakan Tayip Erdoğan ve hükümetin Menemen etkinliklerine karşı alacakları tavır, AKP’nin de 2007 siyasi tavrını biraz daha netleştirecek.
Laiklik, AB tartışmaları, güneydoğu sorunu ve Kıbrıs, Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile kasım ayında yapılacak genel seçimlerin en önemli tartışmalarına neden olacak konuları.
Tabii bunlara Türkiye’nin ekonomik durumu, toplumun yoksullaşması ve Ermenistan gibi başka konular da eklenecek ve ülke 2007 yılını gerçekten çok zor geçirecek.
Bunun sinyalleri gelmeye başladı. Umarım 2007 yılında gerçekleşecek bu tartışmalar, Türkiye’nin gerçekten önünü açar ve ülke 2008 yılına çok daha sağlam adımlarla basar.
Bakalım, “Universiade’ta birlikte calıştığımız ve çok başarılı olduğumuz hükümet ile EXPO’da da birlikte çalışacağız. Bizim başka kimseye ihtiyacımız yok diyen” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Menemen törenlerinde ne yapacak?
Menemen’e katılır da önümüzdeki günlerin siyasi vizyonunun ne olacağı konusunda biraz bilgilenir.
Aynı tespit İzmir İl Genel Meclisi CHP Grubu ile de ilgili…
Yıl 2007… Kendinize çeki düzen verin. Yoksa size çeki düzen verebilirler…

http://www.suleymangencel.com/ 13 - 12- 2006

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder