Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Aralık 2006 Pazartesi

Büyükşehir hep temel atıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adnan Saygun Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı cumartesi günü. Baykal bundan önceki gelişlerinde de Büyükşehir belediyesinin bazı temel atma törenlerinde bulunmuştu. Bunlardan en önemlisi İzmir’i demir ağlarla örmeyi planlayan büyükşehir belediye başkanının Üçyol-Üçkuyular metro hattı temel atma töreniydi.
Deniz Baykal’ın önümüzdeki yerel seçimlere kadar İzmir’de açılış yapma şansının olup olmadığını da açıkça merak ediyorum.
Başlanılan projelerden hangisinin bitirilebileceği muamma.
Üçyol-Üçkuyular metro hattı çamura saplandı kaldı. Menderes-Aliağa hattı ise hükümetin elinde. İster açmaya karar verir isterse açmaz.
Kültürpark’ta yapımına başlanan yer altı otoparkı için de yürütmeyi durdurma kararı alınmış durumda.
Temeli önceki gün atılan Adnan Saygun Kültür Merkezi’nin önümüzdeki iki yıl içinde başına neler geleceğini şimdiden kestirmek zor.
EXPO konusunda yaşanan kaos ve AKP iktidarının burada attığı adımları düşündüğümüzde 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin hangi argümanlarla sahaya çıkacağını şimdiden düşünmeye başlamasında yarar var.
AKP, Büyükşehir seçimlerinde iki önemli noktayı kullanacak.
1 – Yıllardır bitirilmeyen çevre yolunun tamamlanması. Ocak ayında devreye girmesi planlanan Bornova-Karşıyaka hattından sonra 1 yıl içinde Karşıyaka-Organize Sanayi bölümünün bitirilmesi bekleniyor.
2 – İzmir Büyükşehir belediyesinin başlattığı ancak bir türlü sona erdiremediği projeler.
AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde, bile İzmir’deki yerel yönetimlerin başarısızlığı konusunun kullanılacağı sinyalini veriyor.
CHP’nin şimdiden İzmir’deki genel seçimler üzerine de bir strateji çizmesi gerekli. Tabii ki hükümetin icraatlarına yönelik eleştiriler, cumhuriyetin kazanımlarının devam ettirilmesi gibi konular bu stratejinin içerisinde olacak.
Ancak Türkiye’nin üçüncü büyük kentinin belediye başkanının çamura gömülüp kalan projeleri ve basiretsizliği tartışmaya açıldığında CHP’lilerin de en azında söyleyecek ya da savunacak birkaç sözleri olmalı.
Var mı?
!!!
Bulunur mu?
Çok zor.

http://www.suleymangencel.com/ 25 – 12 -2006

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder