Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Aralık 2006 Salı

Hasan Fehmi Mani dönemi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir hafta önce genel sekreteri Hasan Fehmi Mani ile yollarını ayırması bir bomba etkisi yarattı İzmir’de.
Olayın iki yönü özellikle şaşırttı İzmirlileri. Birincisi Aziz Kocaoğlu’nun 4 gün içerisinde yaptığı birbirinden çok farklı açıklamalar…
Bir gün önce “Hasan Fehmi Mani’nin istifasını karşılıklı olarak görüşmüş ve bir karar bağlamıştık” diyen Kocaoğlu, bir gün sonra, “Olay basına sızdırılınca görevine son verdik” açıklaması yaptı, son olarak da “Hasan Fehmi Mani’nin Beşiktaş Belediyesi’ne geçişi konusundaki muvafakatnameyi imzaladım” diyerek ne yaptığını ya da ne yapmak istediğini bir türlü anlatamadı.
Bir belediye başkanının bir konu üzerine birkaç gün içerisinde birbirinden bu kadar farklı açıklama yapması ister istemez, “Neden” sorusunu gündeme getiriyor. Yoksa Kocaoğlu, bu tür şaşırtmacalarla olayın çok boyutluluğunun tartışılmasını istemiyor mu?
İkinci nokta ise, Mani’nin gidişi ile başlayan yazı dizileri ve Hasan Fehmi Mani döneminin irdelenmesi.
Ahmet Piriştina’nın birinci döneminin tamamını kapsayan, ve bugüne kadar uzanan süreçte toplum hep Mani ismini duydu, ona yönelik eleştirileri dinledi. Ancak kimse bu dönemin net araştırmasını gözler önüne sermedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi özellikle yatırım programlarında Mani ile ne kadar başarılı oldu? Hasan Fehmi Mani, bazı şeyleri kamuoyu ile tartışmadığı için hangi önemli noktalar İzmirlilere tam olarak anlatılmadı?
Hasan Fehmi Mani gerçekten İstanbulluları mı korudu, yoksa tüm ihale süreçlerinde objektif olmayı mı tercih etti?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’de yaşanan iç çekişmeler, gerek Piriştina gerekse de Aziz Kocaoğlu döneminde hangi boyutlara ulaştı? Bu gruplar arası çekişmeden kimler nasıl yararlandı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, koltuğa oturduktan sonra belediyede yaptığı yeni düzenlemeler sistemi hangi açmazlara sürükledi?
Bir Büyükşehir belediye başkanı olarak Kocaoğlu bu yükün altından kalkabilecek yeterli bilgi donanımına sahip mi? En azından psikolojik açıdan bu yükü kaldırabiliyor mu?
İşte tüm bu sorunların yanıtlarını önümüzdeki günlerde bu sitede yayınlamaya başlayacağımız Özel Hasan Fehmi Mani dosyasında bulabileceksiniz. Sadece yorum olarak değil, rakamlarla, yapılanlarla birlikte Hasan Fehmi Mani döneminin geniş bir analizini yayınlayacağız.
Bunu yapmamızın tek nedeni var. Tarihe not düşmek.
Belirli çıkar gruplarının sesleriyle ortaya çıkan, ardından koroya dönüşen bir bakış açısına karşı, gerçeklerin ve yaşananların en azından objektif olarak İzmir kamuoyu tarafından bilinmesi gerekiyor.
Önemli olan topluma karşı görevin yerine getirilmesi…

http://www.suleymangencel.com/ 05 - 12- 2006

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder