Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Kasım 2006 Salı

İl Genel Meclisi'nde özel gelişmeler

İzmir CHP’nin gözden uzak tuttuğu, fazla dikkate almadığı kurumlardan biri İl Genel Meclisi. Yeni yasalara göre önemi artan bu kurumun içinde yaşananlar pek de dışarı vurulmuyor. AKP-CHP koalisyonunun devam etmesi de İl Genel Meclisi’nde yaşanan bazı ayrışmaların su yüzüne çıkmasını engelliyor.

Geçtiğimiz ay yapılan grup başkanvekillikleri seçimi sırasında bu ayrışmaların bir bölümü tartışmaya açılmıştı. Yücel Özen’in seçimi kazanması ve AKP ile yeniden koalisyon yapması bu ayrışmaların suy yüzüne çıkmasını bir dönem daha geri atmış görünüyor.

Ancak meclis başkanlığı seçimlerinde il genel meclisindeki ayrışmanın tam anlamıyla ortaya çıkacağı kulislerde en çok konuşulan nokta.

Milletvekilliğine, olmadığı taktirde Çeşme Belediye başkanlığı’na hazırlanan Hakkı Berksü’nün bu iddiasını devam ettirmesi için bir dönem daha İl Genel Meclisi Başkanlığını istediği biliniyor. Ancak son seçimde grupbaşkanvekilliği için Yücel Özen’e karşı tavır alması önemli bir taktik hatası olarak değerlendiriliyor. Özen’nin Berksü’nün karşısına geçmesi ile birlikte Hakkı Berksü’nün yeniden meclis başkanlığına seçilmesi çok zor bir ihtimal.

İl Genel Meclisi’nin diğer milletvekili adayı Güler Tunçoku’nun da bu seçimde darbe yediği biliniyor.

Grupbaşkanvekilliği seçiminde Yücel Özen’e destek veren CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan’ın il genel meclisindeki etkisinin arttığı biliniyor. Ancak daha önce il başkanlığı görevini yürütürken kendisini koltuğundan eden ismin o dönemin il sekreteri Yücel Özen olduğunu da unutmaması şart.

Her ne kadar bu ikilinin son günlerde bir yakınlaşma içerisinde olduğu gözlense de, önümüzdeki süreçte siyasette beklentileri olan bu ikilinin ilişkisinde bir çatlama olma ihtimali çok yüksek.

Yeni Meclis Başkanı’nın ise kim olacağı kulisleri yapılmaya başlandı bile İl Genel Meclisinde. Büyük bir sürprize hazırlanmak gerekiyor anlaşılan. Bu sürprizin bir ayağında Adalet ve Kalkınma Partisi'ni de unutmamak gerekecek. Bu denge içerisinde AKP olmadan adım atmak hiç de kolay değil.

http://www.suleymangencel.com/ 28 - 11 - 2006

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder