Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Şubat 2009 Cuma

Konak üzerine sorular

Konak’ta listeler konusunda yaşananları hepimiz biliyoruz. Bir tarafta CHP Konak Belediye Başkan adayı Kemal Karataş’ın YSK’ya sunduğu listesi var, diğer tarafta ise CHP Konak İlçe Başkanı Uğur Yelekli’nin hazırlayıp yine YSK’ya sunduğu liste… 70’e yakın ismin bulunduğu listelerde sadece 3 isim iki listede de var.
Konak İlçe Başkanı Uğur Yelekli bu listenin bir örgüt listesi olduğunu, belediye başkan adayının kendilerine danışmadan liste hazırladığı için elindeki yetki belgesine dayanarak böyle bir liste hazırladıklarını söylüyor. Uğur Yelekli’nin hazırladığı listede meclis üyeliği birinci sırasında bugün Karabağlar İlçe Başkanı olan ve Kocaoğlu’nu Swiss Otel’de toplantıya sokmayan Birol Ağırbaş var.Belediye başkan adayı Karataş’ın listesi ise Karataş’ın Ankara’da yaptığı görüşmeler sonrası bizzat Genel Başkan tarafından kabul edilmiş liste.
Olaya İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da müdahale ediyor ve YSK, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın bizzat Ankara’dan gönderdiği listeyi gerçek liste olarak kabul ediyor. Yani Karataş’ın listesini.Bu gelişmelerden yola çıkarak bazı sorular sormamız gerekiyor:
1 – Genel merkezin bile “O liste yanlış liste” dediği ve Önder Sav’ın bizzat kendi imzasıyla gönderdiği Karataş’ın listesine karşı liste hazırlayan Uğur Yelekli Konak İlçe Başkanı. Güzelbahçe’de oturuyor ve bu seçimde Karabağlar belediye meclis listesinde birinci sırada. Uğur Yelekli’nin bir ara Güzelbahçe Belediye Başkan adaylığını beklediği de biliniyordu. Partiyi kamuoyunda tartışmaya düşüren bu gelişmelere karşı İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ne yapacak? YSK’ya Karataş’ın listesini Ankara’dan yeniden fakslayan ve altına imza atan Genel Sekreter Önder Sav ne yapacak? Karataş’ın listesini Ankara’da kabul eden ve ortadaki liste sıkıntısından sonra Önder Sav’a “Karataş’ın listesini imzalayıp yeniden gönderin” diyen Deniz Baykal ne yapacak?
2 – Uğur Yelekli’nin hazırladığı ancak genel merkez tarafından sanal liste olarak değerlendirilen Konak meclis üyeliği listesinde birinci sırada bulunan Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş konusunda İl başkanı, genel sekreter ve genel başkan ne yapacak?
3 – Listelerin verilmesinden sonra yaşanan bu gelişmelere sadece Uğur Yelekli ile Birol Ağırbaş’ın hazırladığı liste mi neden oldu? Bu iki isim sanal listeyi hiçbir yere danışmadan mı hazırladılar? Diğer bir ifade ile bu ikilinin Ankara ayağı yok muydu?
Buna benzer bir gelişme Karşıyaka’da da yaşandı.

NOT: Önceki gün Aziz Kocaoğlu’nun “imaj” çekimleri vardı. Başkanın “imajmaker”ları “Beyaz gömlek giyin, sizi daha açık renkli gösteriyor” derken, (Ben anlamadım. Üst üste gelen darbelerden dolayı fazla kararmış anlaşılan) Kocaoğlu’nun bayan danışmanı mavi renkte ısrar etmiş. Bugünlerde Kocaoğlu’na patlıcan moru gömlek daha yakışırdı ya… Çekimler sırasında bir el hareketi de tartışma konusu olmuş. “İmajmaker”lar Kocaoğlu’na, “Elinizi biraz daha yukarıda tutar mısınız?” diyorlar. Ama nafile. Başkanın eli yukarı doğru kalkmıyor. Listelerde elini masaya vuramamaktan olmalı sanırım. İyi de bir başkana da bu kadar yüklenilmez. Sonuçta Kocaoğlu bir Brad Pitt değil ki… Alt tarafı bir fotoğraf çekimi bu…

YENİGÜN 20 - 02 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder