Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Şubat 2009 Cuma

İlginç çok ilginç

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Erkin Usman gerçekten iyi gazeteci. Bir şeyleri önceden kokluyor. 31 Aralık 2008’de yayınlanan “Kocaoğlu’na Kabir Azabı Çektiren Kim” başlıklı yazısında şöyle diyordu Usman: “Bir başka konu da, pazar sabahı Alaçatı’da kahvaltı yapılırken Alaçatılıların Baykal’ın yanındakileri gözden geçirerek hangi yöneticiye "villa hediye edildiğini" bulmaya çalışmalarıydı. Kısacası, Baykal’ın gelecekte karşılaşacağı zorluklar, bugünleri aratacağına benziyor.”
Gerçi Yeni Asır’ın sadece internet sayfasında yayınlanmıştı bu paragraf. Nedense gazetenin basılı kopyalarında uçmuş ya da uçurulmuştu bu tespit.
Dün 12 Şubat 2009’du ve Erkin Usman’ın bu paragrafı bazı şeylerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlattı bizlere.
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın “Fare kapanı” operasyonu ile gözaltına alınması ilginç. Gerçekten ilginç. (Bu arada poliste bir kişi her gün oturup operasyon ismi üretiyor anlaşılan. Kolay değil her operasyona bir isim bulmak.)
Son günlerde özellikle CHP’li belediyelere yapılan operasyonlar da ilgi çekiyor gerçekten
Bu durumda ne olacak şimdi?
Bu durumun İTO seçimlerine bile yansıması gündemde. Sonuçta Alaattin Yüksel’in yakın çalışma arkadaşı Muhittin Dalgıç…
İTO’da anlamadığım işler de dönüyor. Yani CHP eski il başkanı aday oluyor, Meclis Başkanı adayı Necip Nasır AKP çizgisinde. Nasır’ın yanında duran isim Mustafa Seyhan AKP Bornova Belediye Başkan adayı. Seçime 45 gün kaldı. Ortada bir AKP-CHP birlikteliği… O zaman seçimlere de birlikte girin olup bitsin… Genel merkezin bunu da göz önüne alması gereklidir diye düşünüyorum. Yoksa genel merkez bu konularla hiç mi ilgilenmiyor.

***

CHP’de listeler savaşı tansiyonu yükselteceğe benziyor. Meclis listelerinin bir bölümünü genel merkezin yapacağı yolunda bir açıklama var. İyi de genel merkez kim?
Birinci listeyi çıkaran genel merkez mi, yoksa ikinci listeyi öneren genel merkez mi? Belki de üçüncü listeyi onaylayan genel merkez karar verecek listelere…
Türkiye’deki tüm ve ilçeleri düşündüğümüzde belediye başkan adaylıkları için tartışmalara neden olan
Görüldüğü gibi bir değil birden çok genel merkez var ortada.
Ne olur bilemem…
Ortada listeler savaşı varken bu işe taraf olunmaz.
Çok tehlikeli bu durum.
Zaten genel merkezin ne olduğu da net olmadığı için devre dışı kalmakta yarar var.
Önceki gün atanan İzmir il yönetimine de baktığımızda kimin etkili olduğu konusu çok açık değil.
Çünkü bugün bir ekipte bulunanların yarın hangi ekiple çalıştığını kavramak bugünlerde açıkçası mümkün olmuyor.

NOT: Hasan Tahsin bana kızmış, konuşmuyormuş. Dünkü yazısında da okuduğunuz gibi benim üzerimden herkesi sorumlu tutmuş. Birileri araya girebilir mi acaba Hasan ile ilişkimizin düzeltilmesi için…

YENİGÜN 13 - 02 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder