Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Şubat 2007 Salı

Ticaret Odası hareketli

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Ülke Düşünce Platformu tarafından düzenlenen İzmir konuşmalarının bu ayki konuğu olmuş. 250 kişiye EXPO’yu anlatmış, İspanya’nın Zaragoza kentinde yapılacak oylamada 98 ülkenin oy kullanacağını ve 50 oy almamız durumunda EXPO’nun 2015’te İzmir’de yapılacağını işaret etmiş ve bunun hayal olmadığını belirtmiş.
Ülke Düşünce Platformu seçim öncesi partiler üzerinde kurulacak sivil baskı kuruluşlarından biri olarak duruyor karşımızda. Genel seçimler öncesi bu tür sivil örgütlenmelerin öne çıkması ve iş yapıyor görünmesi siyasetin başka bir kuralı.
Ancak benim dikkatimi çeken Ekrem Demirtaş’ın EXPO konusunda yaptığı açıklama oldu.
Anlaşılan Demirtaş EXPO’yu elinden bırakmak istemiyor, bunun için her fırsatta dile getiriyor.Bir tarafta Aziz Kocaoğlu muhalefeti, diğer yanda hükümetin kendisine soğuk bakışı… Demirtaş bu kötü tablodan nasıl sıyrılabilir bilinmez ama sıyrılmak için elinden ne gelirse yapmaya çalışıyor.
Geçtiğimiz hafta çok konuşulan Kocaoğlu-Demirtaş görüşmesini de yine EXPO bağlamında okumamız gerekiyor.
Cuma günü EXPO Yönlendirme Kurulu bir toplantı yaparak, EXPO Yürütme Kurulu’nu belirleyecek. Yürütme Kurulu’nun 4 ismi belli. İzmir Valisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri. Diğer 3 kişiyi ise Yönlendirme Kurulu’nun yapacağı seçim belirleyecek.
Ekrem Demirtaş da bu üç isim içinde yer almak peşinde. Kocaoğlu ziyaretinin önemli nedenlerinden bir de buydu Demirtaş’ın.
Ancak daha önce de vurguladığım gibi Aziz Kocaoğlu, kapalı kapılar ardında bazı sıfatlar yakıştırdığı Demirtaş’ı ne kadar destekleyecek onu zaman gösterecek.
Önümüzdeki günlerde bu siteden bir cacık tarifi vermeyi de düşünmüyor değilim hani. Cacığın nasıl olduğu ya da oldurulduğunu da gündeme getirmek gerekiyor. Belki bunun siyasi açılımı masaya yatırılabilir.
Her neyse cacıktan siyasete ve kent gündemine dönelim, sıfat tamlamalarını bir kenara bırakalım. Çünkü bazı tamlamaların açılımlarını örneklerle de anlatmak zor olacak.
Demirtaş’ın başkanlığını yaptığı İTO’da aday adayı patlaması yaşanıyormuş. Bugüne kadar çevrede buna benzer bir patlama sesi görmedik ama olsun. Başkanı bu kadar tartışılan bir yarı resmi bir kurumun aday adaylarına bakmak gerekiyor. Özellikle de CHP’li aday adaylarına.
Yeni Asır Gazetesi’nde yayınlanan habere göre Ali Osman Öğmen, Turan Şen, Yalçın Erdoğan, İrfan Erol, Rasim Saraçoğuları, Erol Hülagü, Nedim Örün ve Hüseyin Porsuk İTO’da CHP’den milletvekili adayları arasında gösteriliyor.
Ali Osman Öğmen, Turan Şen… Bu iki isim dikkatimi çekti önce. Her ikisinin de Haber Ekspres’te 09 - 02 – 2002 tarihli yazımda belirttiğim gibi bir önceki dönem Ekrem Demirtaş’ın CHP’den aday olması yönündeki girişimleri aklıma geldi. Demirtaş’tan umut kesilince “O zaman bari biz çıkalım” demek daha mantıklı geldi galiba Öğmen ve Şen için…
Yalçın Erdoğan şimdili il yönetim kurulunda çalışmalarını sürdürüyor. Partiyi iyi bilen isimlerden biri. Ancak olaylı Tayland seferinde attığı yanlış adımların dikkatle izlendiğini de bilmek zorunda Erdoğan.
İrfan Erol, Rasim Saraçoğuları ve Hüseyin Porsuk’un bir dönem Alaattin Yüksel ile olan sıkı ilişkileri biliniyor tabii ki… Bugün o köprülerin altından ne suların aktığı pek bilinmez. Ancak adaylıkları süresi içerisinde bu ilişkilerin Ankara’da Genel Merkez koridorlarında da gündeme geleceği açık.
Nihat Delibaşı yazdığı haberde Erol Hülagü ismine de yer vermiş. Şimdiye kadar hiçbir kuliste duymadığım bir isim bu. Böyle bir şey varsa bile Erol Hülagü’nün öncelikle CHP il binasının nerede olduğunu öğrenmesi gerekiyor sanırım. Türkiye’de siyasetin bu kadar yıpratılmasında bu tür çıkışlar da rol oynuyor.
Yeni Asır Gazetesi’nde yer alan haberde olası aday adayları arasında bazı isimler atlanmış. Halbuki bu isimlerin genel merkez ile yakın ilişkilerinden dolayı şansları yukarıda adı belirtilen isimlerden çok daha fazla.

NOT: 09-02-2002 tarihli yazıma Ekrem Demirtaş'ın hem ceza hem de tazminat davası açtığını ancak ikisini de kaybettiğini vurgulamak isterim. Başka davalar da açtı aleyhime Demirtaş. Ama hepsini kaybetti.

http://www.suleymangencel.com/ 13 - 02- 2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder