Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Şubat 2007 Çarşamba

Kocaoğlu taktiği

Ne kadar çok konuşuldu, tartışıldı EXPO’nun alanı… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışması ve Yönlendirme Kurulu’nun yapacağı net açıklamaya kadar da sürecek görünüyor. Ancak büyükşehirin hummalı çalışmaları da gösteriyor ki, EXPO’nun İnciraltı’nda yapılması yönünde ortak bir görüş var. Bu çalışma ile de İncirialtı’nın kılıfı hazırlanıyor. Aziz Kocaoğlu ile Bornova’da uzun süre siyaset yapanlar da iyi bilirler. Aslında Kocaoğlu’nun taktiği çok basittir. Hiçbir şeyi yüksek sesle seslendirmez. Ancak alt tarafta ciddi bir kulis faaliyeti uygular.
Kocaoğlu bu taktiği ile Bornova belediye başkanlığını kazandı, ardından Büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Şimdi hedefte ikinci dönem de büyükşehir belediye başkan olmak var.
Bu taktikleri kullanarak olabilir mi?
Kocaoğlu’nu yeni tanıyanlar için bu taktik fayda getirebilir. Ancak CHP’de ciddi bir Kocaoğlu karşıtlığı var ve giderek de büyüyor.
Genel Sekreter yardımcısı Oğuz Oyun’ın geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı ilçe başkanları toplantısında da bu konu gündeme geldi. İlçe başkanlarının hemen hemen tamamı Kocaoğlu’na karşı açık muhalefet yaparken, Oğuz Oyan not aldı sadece.
Parti genel merkezinde Kocaoğlu’nun durumu zaten net. Tayland gezisinin yarattığı skandalın altından kalkması hiç de kolay görünmüyor. Üstelik genel merkezin ismini bile duymak istediği Alaattin Yüksel ile ilişkisi de sürüyor Kocaoğlu’nun… Hem de artarak…
Göreve geldikten sonra atadığı Bornova kökenli bürokratlarını da teker teker görevden alan Kocaoğlu, onların yerlerine Alaattin Yüksel’e yakın isimleri yerleştiriyor.
Dolayısıyla Yüksel’in ekibi büyükşehirde at koşturuyor şu sıralar.
Aziz Kocaoğlu’nun yakınında duran ve Bornova’da siyaset yapanlar da bu gelişmelerden rahatsız.
Kocaoğlu’nun uyguladığı yönettim anlayışı ile bir yere gelemeyeceğini söyleyenlerin sayısı hiç de az değil. Üstelik bu ekibin önümüzdeki dönemlerde de siyaset yapacaklarını dikkate aldığımızda, Bornova grubunun çözüleceği ve Alaattin Yüksel’e yakınlaşan Kocaoğlu’ndan teker teker kopacağı görüşü hakim.

***

BÖLGELER GİRİŞ SAYISI YÜZDE

İZMİR, TÜRKİYE 194 35.96

İSTANBUL, TÜRKİYE 110 20.49

PENNSYLVANIA, ABD 67 12.45

CALIFORNİA, ABD 63 11.71

ANKARA, TÜRKİYE 41 7,89

NEW YORK, ABD 17 3.16

ANTALYA, TÜRKİYE 9 1.67

VLAANDEREN, BELÇİKA 6 1.12

NİĞDE, TÜRKİYE 6 1.12

ADANA, TÜRKİYE 5 0.93

ATİNA, YUNANİSTAN 4 0.60

KOCAELİ, TÜRKİYE 3 0.56

VİRGİNİA, ABD 2 0.37

ARİZONA, ABD 2 0.37

WASHİNGTON, ABD 2 0.37

LONDRA, İNGİLTERE 2 0.37

WURTTEMBERG, ALMANYA 1 0.19

NOORD, HOLLANDA 1 0.19

BEYRUT, LÜBNAN 1 0.19

VAUD, İSVİÇRE 1 0.19

GEORGİA, ABD 1 0.19

Yukarıdaki liste dün www.suleymangencel.com sitesine giriş yapan bilgisayarların bölgelere göre dağılımını içermektedir.
Web Traffic adlı bir programda siteye giren bilgisayarları görebiliyor, hangi sayfaları ne kadar süre içerisinde okuduklarını anlayabiliyoruz.
Son günlerde siteye yoğun bir gazeteci girişi var. Hürriyet Gazetecilik, Sabah Grubu, NTV, Cumhuriyet ve Akşam gazeteleri “IP”lerinde isim kullandıkları için çok rahat fark ediliyorlar.
Ancak dikkatimi çeken bir unsur Doğan TV Center isimli IP’nin son günlerde siteye yaptığı ziyaretlerdeki olağanüstü artış. Onlar da sanırım İstanbul’dan İzmir’de neler olduğunu merak ediyorlardır.
Önümüzdeki günlerde siteyi takip eden isimler ve gruplar üzerine daha çok bilgi vereceğim.

http://www.suleymangencel.com/ 21 – 02 -2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder