Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Mart 2011 Pazar

Zor günler bekliyor

Bugün yazma zamanı… Ne yazacağız?
Tabii ki açılışı…
Hani şu yapımı sırasında sığınağı unutulan, büyükşehirde imar ve fen işleri müdürlüklerini karşı karşıya getiren, Gaziemir Semt Garajı açılışını yazacağız…
Kılıçdaroğlu – Erdoğan ortak yapımı İZBAN’da kurdela kesimini de atlamayacağız tabii ki…
Bazı notlarımız olacak bu arada…
Kılıçdaroğlu geldi ve kimse tarafından karşılanmadı. Karşılamada toplam 80 kişi vardı. CHP’lilerin büyük bölümü Alevi mitinginde oldukları için karşılama törenine katılmamışlardı. Aleviler 15 bin kişi toplamayı başarmış… Dönüp Ödemiş’teki çiftçi mitingini yeniden sormak gerekiyor sanırım.
Belki de kimsenin eskisi kadar takatı kalmadı.
Kimin ile konuşsam, aynı söz: “Ne olacağı hiç belli değil. Beklemekten başka çare yok. Kime, nasıl başvuracağımız bile belli değil. Partinin sistemi değişti, uyum sağlamakta zorlanıyoruz.”
İZBAN açılışı tam bir Erdoğan şov haline dönüştü. Uzun uzun konuştu Erdoğan.
Zaten ben başbakan ile böyle bir açılışa birlikte katılmasına hiç de anlam veremedim Kılıçdaroğlu’nun…
Gaziemir açılışında da toplam 1000 kişilik katılım vardı.
Siz ölçün artık başarılı bir açılış mı idi, yoksa hüsran mı…

NOT 1: Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm paraya sıkışmış, belediyenin bir arazisini büyükşehire satmış… Gel zaman, git zaman, Kürüm parayı alamıyor… Araştırılıp soruşturuluyor, tabii ki benim tarafımdan… Ortaya şu sonuç çıkıyor… Şehr-i emin buyurmuş, “Parayı Kürüm’e verin. Ancak gıdım gıdım verin de, anlasın Hanya’yı Konya’yı…”
İlahi Kocaoğlu, Kürüm Bitlisli… Nereden bilsin Hanya – Konya ilişkisini… Gerçi sen de Tokatlısın ya…

NOT 2: Torbalı katı atık tesisi için birçok firma ihale peşinde… Ne gereği var ki… Zaten adres belli. İhaleye bir bakınca işin kimlere ve neden gittiği aşikar. Bunları sorgulamak için daha zaman var. Batı’ya mı baksak acaba?

NOT 3: Hatay Caddesi’nin yenilenme ihalesinin, ortalama değerlerin sızdırılması nedeniyle iptalinin arkasında da mı KİK var? Ortalama değerleri dışarı sızdıran kim? Bu kadar yeteneksizlik örneğine bir başka yerde rastlanır bilemem…

NOT 4: Hasan Fehmi Mani CHP Genel Merkezi’nde görülmüş. Sanırım bu dönem milletvekilliğine hazırlanıyor. Bir de İzmir’den aday yaparlar mı?

NOT 5: Migros’un yeni açılan 5 M mağazasını ziyaret eden oldu mu? Bir Arçelik bayii, hayli alan kapatmış. İlgimizi çekti. Sadece o kadar…

NOT 6: Şu ünlü Bornova buz pistinden hiçbir haber yapılmıyor. Maliyeti 100 trilyona ulaşan pist şimdi de mahkemelik. Belediyenin yanlış hesap (!) nedeniyle tevüz ettiği alanların sahipleri kendilerine verilen parayı az bulmuş olacaklar ki, mahkemeye başvurmuş. Sanırım belediyenin ödeyeceği para 170 trilyona yükselecek.

NOT 7: Rıfat Nalbantoğlu çalıştığım kurumu ziyaret etti ve durumum üzerine bir fıkra anlattı. Internet medyası da olsa böyle yakası açılmadık bir fıkrayı yayınlamak mümkün değil. Ancak son kertede şu tespiti yaptı. “İyi ki böyle bir işe başladın ve çok çalışmak zorundasın… Böylece İzmir rahat etti. En azından nefes alabiliyoruz artık…”
Sanırım Nalbantoğlu çok yakında bir gazete, dergi ve televizyon kuracağımızı atladı…
PAUSE HABER: 06 - 03 - 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder