Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Eylül 2008 Cuma

Geceden notlar

MYK toplantısı sonrası yapılan 9 Eylül kokteylinden not aktaralım biraz.
1 – Kokteylin ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idi. Ancak kapıda Kocaoğlu ve eşi dışında Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile eşi de vardı. Tunçağ’ın coğrafi nedenlerle ev sahibi olduğu söylendi. Ancak kokteyl fuar alanı içerisindeydi ve fuar alanı büyükşehir belediyesinin şirketi olan İZFAŞ’ın sorumluluğundaydı. O onun içinde, bu bunun dışında ama Tunçağ ev sahibi…
2 – Kokteylin yapıldığı havuzun sağ tarafı, Baykal ve Sav’ın oturacağı masanın çevresi aday adayı kaynıyordu. Davetli askerlerin büyük bölümü ise havuzun sol tarafında olmayı tercih etmişlerdi. Sanırım aday adayı yoğunluğundan çekindiler. Gizli aday adayları da bu bölüme konuşlanmışlardı.
3 – Kocaoğlu doğrudan aday. 45 dakika Deniz Baykal’ı kapıda bekledi...
4 – Baykal ve Sav geldikten sonra katılamadıkları dolayısıyla telgraf gönderenlerin açıklamaları okundu. Ağırlıklı AKP’li bakanlar ve milletvekilleriydi. En son Cem Bakioğlu’nun mesajı okundu. Bana çok ilginç geldi…
5 – Baykal geldikten sonra oturduğu masa yoğun trafiğe neden oldu. Aşırı itişip kakışmadan dolayı havuza düşen olmadı ama tehlike atlatanlar bir hayli fazlaydı.
6 – Ekibi neşesiz ve dağınık gördüm.
7 – Ege TV’de yayınlanan “İşte İzmir’in CHP tarafından belirlenen belediye başkanları” haberi gecede çok konuşuldu. Haberin oluşma sürecini çok iyi bildiğim için sadece gülümsemeyle yetindim.
8 – Herkes birbirinden haber almaya çalışıyor, yorumda bulunuyordu. Ancak herkes bir gece önce Foça’da yaşanan ilginç diyalogdan habersizdi.
9 – Hasan Akkaya da gecedeydi. Herkese, “Ben CHP’liyim, kimse beni başka yerde göstermesin” mesajını verdi.
10 – Nuri Batuhan da gecedeydi. Yanlış anlaşılır diye bulunduğu yerden hiç kıpırdamadı.
11 – Kokteylde, işçi kökenli büyükşehir adayını göremedim… Deniz Baykal’dan “tamam” mesajını aldıktan sonra böyle toplantılara katılmasının gereksiz olduğunu düşündü sanırım.
12 – İlçe başkanları hala “Örgüt ne derse o olacak” diyorlar. İyi de örgütten kasıt ne? Örgütün başı Ankara’da… Üstelik herkes onun vereceği kararı bekliyor nedense.
13 – Aziz Kocaoğlu’da “papyon” yakışmış. Ama gecenin ilerleyen saatlerinde kırmızı kravata neden döndüğü anlaşılamadı.

NOT: Ankara’ya gelip gidenlerin sayısında hayli artış var. Genel merkez yöneticileri de şaşkın aday adayı çokluğuna…

YENİGÜN 12 - 09 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder