Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Eylül 2008 Çarşamba

Bir MYK’nın ardından

CHP İzmir’de MYK’yı toplayınca, GHP Genel Başkanı ile birlikte Genel Sekreter Önder Sav da İzmir’de olunca siyasetin hareketlenmesi son derece doğal.
Önder Sav bir gün önce geldi İzmir’e…
CHP İzmir İl Başkanlığı’na yaptığı ziyaret aday adaylarının akınına uğradı.
Sav, “Ben her kente gittiğimde il binalarını ziyaret ederim” diyerek, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş’a mesaj göndermeyi de ihmali etmedi.
Sav’ın konuşmaları ilginçti. Ve her cümlesi bir mesaj içerir.
Önder Sav konuştuktan sonra tüm CHP’liler oturur ve birbirlerine danışarak, konuşmanın içeriğindeki mesajları çözmeye çalışırlar.
Sav’ın konuşmasından hemen önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan’ın il binasını meclis toplantısını mazeret göstererek terk etmeleri ilginçti.
Toplantıya katılanlar arasında ciddi homurdanmalara neden olan bu terk edişin arka planında başka neler vardır bilinmez.
Önder Sav, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ı anons etmeyi unuttu! Çorlu ilçe başkanını anons eden, Türkiye’deki tüm CHP örgütlerinde çalışanları isim isim bilen Sav’ın hemen önünde oturan Çapın’ı nasıl atladığı konusu ayrı bir soru işareti.
Sav ve bir grup CHP’li önceki akşam Foça’da yemekteydi.
Yemeğe İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Bülent Baratalı’nın katılmamaları dikkat çekiciydi.
Önder Sav, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve bir grup milletvekili ile Foça’da gece saat 02.00’ye kadar kaldı, sohbet etti. Kemal Anadol ile akşam masaya oturursanız öyle kolay kalkamazsınız. Gerçi bu konuda ben de fena sayılmam.
Foça’daki yemekte ve sohbette bulunanlar arasından gelen bilgileri daha sonra paylaşacağım. Umarım yine Nuri Batuhan’ı hedef almaz ekip, kulağıma gelenlerden dolayı…

NOT 1: Hasan Tahsin’in Yenigün’ün bugün yayınlanan Tribün Ekstra Spor ilavesinde spor yazısı yazması ilgimi çekti. Yazının içeriği ile ilgilenmiyorum. Ancak bu yazının tam karşısında bulunan “sert” bir reklam daha çok ilgimi çekti.

NOT 2: Tayyip Erdoğan ile Doğan Grubu’nun giriştikleri kavga ve Doğan medyasının CHP konusunda attığı adımlar ilginç. Bu çatışmanın Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hakan Tartan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına nasıl yansıyacağını bugünden tahmin etmek zor. İşin gerçeği bu çatışma en çok Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e yaradı.

NOT 3: Önder Sav’ın dün gece İzmir’de kalması konusunda çok baskı oldu. Bazı aday adayları CHP Genel Sekreteri’nin İzmir’de bir gece daha kalmasıyla birlikte adaylık yüzdelerini artıracaklarını sanıyorlar.

YENİGÜN 10 - 09 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder