Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Temmuz 2008 Salı

Tüm yollar Baykal’a çıkar

CHP Genel başkanı Deniz Baykal bugün İzmir’de… Farklı yerlerde açılışlara katılacak olan Baykal’ın tavrı herkes tarafından merakla bekleniyor.
Baykal kime göz kırpacak, 9 Eylül Platformu’na nasıl davranacak, belediye başkanları ile ilişkileri ne düzeyde olacak, aday adaylarından hangileri genel başkanın yanına kadar gidip kendilerini tanıtma şansı bulacak, aday adaylarını hangi milletvekilleri ve parti yöneticileri Baykal’ın yanında destekleyecek.
Tüm bu soruların yanıtları yaklaşan yerel seçimler çerçevesinde Baykal’ın İzmir’e bakışını netleştirecek.
Bugün CHP’de herkes bir şeyi net olarak biliyor: Yerel seçimlere kadar kararları Deniz Baykal verecek. Parti yönetiminde bulunan ikinci isimler, sadece belediye meclis üyelikleri ve il genel meclisi üyeliklerinin belirlenmesinde etkili olacaklar.
Dolayısıyla iktidar olmanın yolu Deniz Baykal’dan geçiyor.
Ortada bir Ergenekon tartışmasıdır gidiyor… Bugünlerde isimleri revaçta olan bazı paşalar var. Daha önce de bazı paşalar kamuoyunun gündemindeydi. Her gün gazeteler ve televizyonlara Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gidişatı hakkında beyan veriyorlardı. Ancak şimdi onlar ortada yok, başka paşalar gündemde. Buca’da ismi bir meydana verilen paşa ise sanki kayıplara karıştı. Emekli olduktan sonra büyük şirketlerin yönetim kurulu üyeliğine getirilen paşalardan da bugünlerde ses çıkmıyor.
Amaç Türkiye’nin demokratik hukuk devleti olması ise güncel tartışmaların dışına çıkıp taraf olmadan doğru adımları atmak gerekiyor. CHP Genel Başkanı’ndan da beklenen bu bence. O bunun ne kadarını yerine getiriyor?
Buna halkın kendisi karar verecek.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun su konusunda yaptığı açıklama kimseyi tatmin etmedi. Bir önceki yazımda da söylediğim gibi, “İzmir’e Mars’tan temiz su getireceğiz” şeklinde çok çarpıcı bir açıklama olmadıktan sonra mümkün değil halkı ikna etmek. Kocaoğlu su konusunda çuvalladı ve bunu ortadan kaldırmak için yaptığı basın toplantısı da açıkçası bir işe yaramadı. Suyu alan Üsküdar’ı geçti, biz hala Bornova’da bekliyoruz.
Sudan yaralı Kocaoğlu suyu bırakıp başka konulara yoğunlaşmalı. Eğer Melih Gökçek ya da bir başka AKP’li yerel seçimler öncesi suya benzer bir gündem yaratacak olur ve bunu taşırsa, Kocaoğlu’nu kardeşi Hasan Tahsin bile savunamaz.

NOT 1: 9 Eylül Platformu konusundaki tartışmalar artıyor. Kürt kökenli bazı CHP’liler ile Türk buduncuları arasında Balçova bazında ortak bir tavrın geliştirildiğine dair duyumlar geliyor. Siyasetin bu kadar çorba olduğu bir ortamda bile bu ortaklık fazla garip…

NOT 2: CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş ile Karataş’ın bahçesinde yemek yiyen ilçe başkanları sayısında hayli artış var. Bir taraftan ekiplerine “Biz il başkanına karşıyız, onu yakında indireceğiz” diyorlar, diğer taraftan il başkanının bahçesinde rakı-balık-kavun üçlemesi yapıyorlar. Bakalım ekipler ne zaman uyanacak? Gerçi ortada dönen dolaplara uyananlara bu kez “hain” damgası yapıştırılıyor.

NOT 3: Çarşamba ve Perşembe günü İzmir’de hava sıcaklığı 41 dereceyi bulacak. Baykal’ın açılışlarını düzenleyen arkadaşların 5-10 ambulansı miting alanlarında bulundurmaları şart. Etkin üye yaş ortalaması 50 ila 70 arasında olan CHP’nin kalp krizi ve tansiyon konusunda dikkatli olmasını öneriyoruz.

YENİGÜN 09 - 07 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder