Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Temmuz 2008 Çarşamba

Notlar, notlar

* Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve rektör adayı Prof. Dr. Sedef Gidener hakkında ortaya atılan iddialar herkesi şaşırttı. Gidener’in bugüne kadarki duruşunu da dikkate alarak asılsız iddiaların arka planında başka beklentilerin olduğu kesin. Seçimde diğer adaylara fark atarak birinci çıkan, YÖK listesinde de sırasını koruyan Gidener’in üzerinde kimler, ne için oynuyor? Bunların yanıtını cumhurbaşkanının imzasından sonra tartışmaya açacağız.
* İzmir milletvekilleri suda arsenik konusunda bir toplantı yapmış CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş ile… Ancak biraz geç bir toplantı değil mi bu… Milletvekillerinin konu hakkında çok daha önce bilgilendirilmeleri gerekiyordu. Olay sadece belediyecilik değil çünkü. Siyaset su krizinin önüne geçti açıkçası.
* Herkes bir şey söylüyor. Ancak görüldüğü kadarıyla kimse bir ay sonrasını bile göremiyor. Yorumlarına güvendiğim gazeteciler, siyaset bilimciler ve hatta politikacılar bile Eylül ayında nasıl bir Türkiye sorusuna tatmin edici öngörülerde bulunamıyorlar. Artık açıkça “Bilmiyorum, tahmin edemiyorum” yanıtı veriyorlar. Bu kadar belirsizlik Türkiye’yi nasıl taşır gerçekten çok zor.
* Belki de ilk kez bu kadar çok aday adayı var ortada. Kim daha ileride, kim daha geride tahmin etmek güç… Yerel seçimlere 7 ay kala aday adaylarının medyada boy göstermesi ve net açıklamalar yapması şaşırtıyor beni.
* CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sürpriz bir aday tartışması gündemde. Adayın isimlerin belirleneceği tarihten birkaç gün önce ortaya çıkacağı konuşuluyor CHP kulislerinde. İzmir’i taşıyacak, parti örgütlerinin içine sindireceği yeni adayın kim olduğu konusunda benim de kafam karışık. Bekleyip görmek dışında yapılacak bir şey yok. Sonuçta bu kararı genel merkez ve hatta genel başkan verecek.
* 700 hektarlık genç bir ormanın yanışı insanı gerçekten üzüyor. Hele bir de o orman yolunu çok uzun süredir kullanıyorsanız, üzüntünüz daha da büyüyor. İzmir’in belki de son dönemlerdeki en güzel ve genç ormanı bir gün içerisinde kül oldu. Gerçekten yazık…
* Karşıyaka, Balçova, Naryıdere ve hatta Bornova’da çeşitli mangal, çay ve bira partilerinin değişmez ismi Hasan Tahsin, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın ev sahipliğini yaptığı mangal partisine davet edilmediği nedeniyle bugünlerde hayli üzgün.

YENİGÜN 23 - 07 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder