Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Temmuz 2008 Çarşamba

Bu kavga bitmez

Bitmese daha iyi olur, benim için.
Bir tarafta İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu diğer tarafta İTO Başkanı Ekrem Demirtaş…
Kentin karar verici mekanizmalarının hareket halinde olmaları iyidir.
Gerçi bazıları “Anlaşalım, birlik olalım” bulunsa da bu kentin birlik içinde olmayacağı çok açık ve net belli. Zaten olunsa da ne olacak ki…
Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği ve terörün kınandığı toplantıda da Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hakan Tartan ile İzmir Esnaf Odaları Birlikleri Başkanı Zekeriya Mutlu arasında da küçük bir sürtüşme yaşanmış.
Sürtüşmenin büyükleri Eylül ayından sonra gündeme gelecek ve ben bu kaostan mutlu olacağım elbette.

***

Neden bunları yazdım?
Ortada bir viyadük tartışması var. İTO Alsancak’taki viyadükler için yeni bir projeyi gündeme getirdi. İTO’nun viyadük projesine ihtiyacı mı var?
Aslında yok. Ancak Demirtaş, Kocaoğlu ile olan husumetini günlük açıklamaları ile diri tutmaya çalışıyor.
Kocaoğlu’da dün “zorunlu açıklama” başlığı altında İTO Projesi’ne yanıt verdi.
“Alsancak girişindeki viyadük ayaklarının limana bağlanması, diğerlerinin ise kesilmesi, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun mutabakata vardıkları bir konudur. Üstelik İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın doğruluğuna inandığı ve Ulaştırma Bakanı ile görüşüp netleştirdiği bu proje, gerek ulusal gerekse yerel basında defalarca yer almıştır. Buna rağmen, aynı projeyi sanki ‘yeni bir şeymiş gibi’ ortaya atanlar, suni gündem yaratma çabalarında kendilerini geliştirmeye devam ettiklerini bir kez daha göstermiştir.”
Aslında ortadaki mutabakattan benim gerçekten haberim yok. Böyle bir mutabakatı bir yerde okuduğumu da söyleyemem. Viyadükler konusunda en son okuduğum haber, Binali Yıldırım’ın “Bizim Kordon Yolu diye bir projemiz yok. Viyadükler konusunda adım atmamız için davaların tamamının geriye çekilmesi gerekiyor” şeklindeydi.
Bu davaların geri çekilip çekilmediği konusunda ise şahsen ben bir bilgi sahibi değilim. Benim bilgi sahibi olup olmamam da önemli değil. Önemli olan bu konuda hangi aşamada olunduğudur.
Kocaoğlu’nun açıklamasında dikkatimi çeken bir başka nokta Demirtaş’ın yaratmaya çalıştığı suni gündem tespitidir. Madem Kocaoğlu bu tartışmaları suni gündem olarak değerlendiriyorsa, İzmir’i doğru gündeme sürüklemek zorundadır.
Ama gördüğüm kadarıyla İzmir’de Kocaoğlu’nun önderlik ettiği böyle bir gündem maalesef yok.
“Gavur İzmir” tartışmasından, “kentin yeni amblemlerine” kadar herkesin tartıştığı gündemde maalesef şehrin emini Kocaoğlu’nu göremiyoruz.
Gençlere verilen 10 basket topu sonrası “İzmir spor kenti olacak”, iki sanatçının verdiği konserden sonra “İzmir kültür kenti olacak”, bir hastane başhekiminin nezaket ziyaretinden sonra, “İzmir sağlık başkenti olacak” şeklindeki gündem yaratan açıklamalar dışında tabii ki…

YENİGÜN 30 - 07 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder