Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Nisan 2007 Salı

TMSF’nin getirdikleri

Sadece merak ettim… İzmir medyasının, siyasetinin hatta iş dünyasının durumunu değiştirecek, taşları yerinden oynatacak bir gelişmeye İzmirli köşe yazarları nasıl bakacak diye… İki kişi kaleme almış bu konuyu…
Birincisi yani Hasan Tahsin kısa bir not özetlemiş genel durumu ve Sabah grubunda olan gelişmelerden gazeteci meslektaşlarının nasıl etkilenebileceğini dikkate almış. Ve “Allah yardımcıları olsun” temennisinde bulunmuş.
İkinci yazı ise Osman Gençer’den…
Gençer “TMSF’li günler” başlıklı yazısında İzmir kamuoyuna ve Yeni Asır okuyucularına mesaj vermeye çalışmış. Bu mesaj son derece net:
“Bundan sonra değişen bir şey olmayacak.”
Böyle bir mesajın verilmesi tabii ki gerekli. Hem okuyucu hem de reklam verenlerin kafasında oluşan bazı soru işaretlerinin ortadan kaldırılması gerekiyor.
Ama…
Bundan önce TMSF’li günleri yaşayan diğer gazetelere baktığımızda çok şeyin değiştiğini görüyoruz.
Öncelikle oto-kontrol mekanizması farklı işlemeye başlıyor. Daha doğrusu kırmızı çizgiler daha belirginleşiyor. Bu gazetelerde çalışan gazeteciler ve yazı yazan köşe yazarlarının kafalarında hep şu soru var.
Bunu yazdığımda TMSF konuya nasıl bakacak?
Oto-kontrol mekanizmasındaki değişim zaman içerisinde olacak. Önümüzde hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimler var. Sabah Grubu’nun tüm kayıtlarının hazırlanması ve ihaleye çıkarılması bir süreç. Bu süreç en az 3 ay. Eğer seçim Kasım’da yapılacaksa hükümet bu süreci biraz daha uzatarak Sabah Grubu’nun tüm imkanlarından yararlanabilir.
Eğer seçim Temmuz’a alınırsa üç aylık süreç zaten yeterli iktidar için.
Biz bu durumu Star gazetesi ve televizyonunda yaşadık, İzmir TV’de de…
Benim asıl merak ettiğim gerek Türkiye’de gerekse İzmir’de dengeleri değiştirecek bu gelişmelere İzmirli köşe yazarlarının aldığı tavır.
Sanki böyle bir gelişme olmamış gibi davranıyor köşe yazarları…
Kendi gündemleri üzerine yazıp çizmeye devam ediyor, bu konuyu tartışmak bile istemiyorlar.
Korkuyorlar mı?
Kesinlikle…
İşte bir başka oto-kontrol… Korkunun üzerine inşa edilmiş olan…
Başka da bir şey beklenemez onlardan… Bugüne kadar İzmir için hangi konuda cesaretli yazılar yazabildiler ki, böyle bir konuyu gündeme alabilsinler…

http://www.suleymangencel.com/ 03 - 04 - 2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder