Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Haziran 2008 Cuma

Attan inip eşeğe binmek

Bugünlerde herkesin dilinde “CHP’nin İzmir Büyükşehir belediye başkanı kim olacak?”
Daha önce de bu sütunda dile getirmiştim. CHP’nin bugün için belediye başkanlık sorunu yok. Eğer Baykal Aziz Kocaoğlu’ndan vazgeçerse adaylıklar gündeme gelecek.
Aday adayları ise çalışmalarını sürdürüyor. Partiye geldikten sonra hızla yükselişe geçen Mehmet Ali Susam en etlisi isimlerden biri.
Her ne kadar kendisine “Aday olacak mısınız” sorusunu sorulduğunda resmi olarak “Ben milletvekiliyim ve çalışmalarımı devam ettiriyorum” diyorsa da, yakın çevresine başka açıklamalarda bulunuyor.
Birkaç gün önce kendisine çok yakın esnaf grubu ile yaptığı sohbette CHP’nin İzmir’de doğru yönetilmediğini, gerekirse attan inip eşeğe binmeye hazır olduğunu belirten Susam’ın önümüzdeki sürece ciddi şekilde hazırlandığı çok açık.
Gerçi milletvekilliği koltuğunu at, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu eşek olarak değerlendirmek ne kadar doğru.
Eğer sade bir milletvekili iseniz ve partiniz muhalefette ise Meclis’te 15 metrekarelik odanızda oturup ziyaretçi beklemek dışında yapacağınız çok şey olamaz.
Buna karşılık 5 katrilyonluk bütçesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi birkaç bakanlığın da ötesinde oldukça önemli bir koltuk.
Üstelik bu koltuğa oturduğunuz takdirde kenti istediğiniz gibi yönetiyorsunuz. Milletvekilleri gibi genel başkanın sözünü dinlemek onun vereceği işleri takip etmek gibi “önemli” görevleriniz de yok.
Susam’ın eşeğe talip olmasını isteyenlerin sayısı hiç de az değil aslında. Bu da son derece normal. Yıllık 5 katrilyonluk bütçeyi kim yönetmek istemez ki…
Aslında aday adaylıkları tartışması için henüz erken. Öncelikle AKP’nin kapatılma davası sonucunu görmek, yeni siyasi oluşumları gözlemek gerekiyor. Dolayısıyla yerel seçimleri bugünün konjöktüründen ayırarak değerlendirmek yanlış olacaktır.

NOT 1: Konak Belediyesi’nde ilginç gelişmeler oluyor. Ancak Konak Belediye Başkanı hiç sesini çıkarmıyor. Çıkarmıyor mu yoksa çıkaramıyor mu?

NOT 2: Dikili adayından sonra Güzelbahçe adayı da belli olmuş. Sanırım CHP çaktırmadan aday belirliyor, biz de trene bakıp hala aday adayları üzerine yazıyoruz. Birileri birilerini atlatıyor sanırım. Yakında kimin aldandığını, kimin atlatıldığını daha iyi göreceğiz.

NOT 3: 6 Haziran yaklaşıyor. Ümit Yaldız magazin çalışmalarına hız vermiştir elbette.

YENİGÜN 04 - 06 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder