Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Ocak 2006 Cumartesi

Ülker'in şansı hala yüksek

Eline gelen bir fırsatı bu kadar kolay tepen başka bir takım var mı, bilemiyorum. Ülker eğer Real Madrit maçını kazansaydı, bugün ilk 5'e kalmanın rahatlığı içerisinde hareket edecekti. Ancak fikstür avantajı hâlâ Ülker'in elinde…
Bu hafta grubunun son sırasındaki Partizan ile oynayacağı maçı kesinlikle kazanması gerekli. İlk 5 sıra için mücadele eden diğer iki takıma göre çok büyük avantajı var Ülker'in. Pau Orthez'i iki maçta da yendiği için ikili averajda önemli bir şansa sahip. Üstelik Pau iki hafta içeride oynayacak, Siena ve Unicaja Malaga ile… Tek deplasmanı ise lider Panathinaikos ile Atina'da… İşi çok zor Pau Orthez'in…
Grubun 6'ncı takımının da son takım olarak finallere kalma şansı yok denecek kadar az.
Ülker'in en büyük avantajı, kendisinin en büyük rakibi olan Siena'nın Pau Orthez ve Ülker ile deplasmanda, Real Madrit ile kendi sahasında oynaması. Ülker kendi sahasındaki iki maçı kazandığı taktirde hiç bir sorun kalmayacak kendisi için.
Ancak görülen, Siena maçının bir ölüm-kalım maçına dönüşeceği yönünde…
Ülker'in bu iki maçı da kazanabilecek gücü var. Öncelikle daha takım havasında oynamaya başladılar. Üstelik Gulyas'ın takıma katkısı beklenenin çok üstünde. Mirsat'ın da takıma dönmesiyle bir sorun yaşanacağını ben açıkçası beklemiyorum. Real Madrit maçında iyi oynayamayan Stefanov'un Siena ve Partizan maçlarında daha rahat olacağını, kendisine yönelik savunmanın bu kadar etkili olmayacağını bekliyorum.
Ancak Ülker ikinci grupta neler yapabileceğini şimdiden düşünmek zorunda.
Yükselişe geçen bir takım olmasına rağmen 4 maç kaybetmiş C Grubu 4'üncüsü Real Madrit'e İstanbul'da yeniliyorsa, ikinci grupta karşısına çıkacak güçlü takımlara karşı ne kadar etkili olacağını şimdiden hesaplamak zorunda Ülker. Aksi taktirde ikinci turda bu organizasyona veda eder.

Efes 3'üncü bitirir

Kazanmasını kimse beklemiyordu Efes'ten İsrail'de… Nitekim beklenen oldu. Bu hafta oynayacağı Lietuvos Rytas maçının sonucu hakkında da "şimdiden belli" diyebiliriz. Her ne kadar Rytas'ta bir düşüş yaşansa da, hızlı oyunuyla Efes'in önünde hâlâ favori. Efes'in bu maçı bırakarak Prokom Trefl ve Cibona maçlarına konsantre olmasında yarar var.
Efes'i 3'üncülük için takip eden Barselona'nın, bu hafta Cibona deplasmanına çıkacağını, ardından kolay kazanacağı İtalyan takımı Milano ile evinde oynayacağını, son maç için de Maccabi'ye gideceğini düşündüğümüzde, Efes'in önüne geçmesinin zor olduğunu görürüz. Barselona'nın tek şansı, ikili averajda 2 sayı önde olması. Ancak bu işin ikili averaja kalması da zor görünüyor bu saatten sonra.
Cibona ise tam cehennem maçları oynayacak. Barselona ve Efes ile içeride, Olimpiakos ile deplasmanda. Cibona kendi sahasındaki maçları kazanırsa bu grupta 6'ncılıktan daha yükseğe çıkabilir.
Olimpiakos'un da avantajı yüksek. Ligi artık bırakmış olan Prokom Trefl ve Milano ile deplasmanda karşılaşacak olan Olimpiakos, evinde ise Cibona ile oynayacak. 3'te 3 yapma olasılığı yüksek Olimpiakos'un.
Eğer 4 takım sadece kendi evlerindeki maçları kazanırsa, Efes 3'üncü sırada kalır. Olimpiakos'un 3”te 3 yapması halinde ise bugünkü verilere göre yine Efes 3'üncü sırada görünüyor. Olimpiakos ile aynı puanda olsa da, iki maçta da kazandığı için 3'üncülüğü alır Efes.
Barselona ekstra maç kazanmadığı taktirde Efes'in bir korkusu yok. Bu hafta deplasmanda oynayacakları Cibona maçı, kendileri kadar Efes'i de ilgilendiriyor. Ancak Cibona'nın gözünün daha yukarılarda olduğunu dikkate alırsak, bu maçı kazanmak için ter dökeceklerini söylemek yanlış olmaz.Üstelik şu ana kadar evinde tek maç kaybettiler, o da Maccabi'ye karşı.
Bu grubun 6'ncı takımının otomatikman finallere kalacağı net biçimde görülüyor. Çünkü diğer gruplarda o sırayı alacak takımların en azından 6 galibiyete ulaşmaları hiç de kolay görünmüyor.

Bamberg'e destek geldi

A Grubu'nun sürpriz ekibi Alman Bamberg, evinde Climamio Bologna'ya boyun eğdi. Bundan sonra oynayacağı 3 maç da çok zorlu Bamberg için. Ancak kendisini 5'incilik için takip eden Strasburg'un Olimpija deplasmanından puan çıkaramaması ve AEK'in Tau”ya kaybetmesi, aradaki farkın azalmasını engelledi. Bamberg'i takip eden üç takımın da son üç maçlarından sadece birini kaybetmeleri bile Bamberg”i bir üst tura geçiriyor. Bu takımlar arasında Bamberg'i yüzde 1 ile zorlama olasılığı olan tek takım AEK… Bamberg önümüzdeki iki maçı kaybeder, AEK iki maçı da kazanırsa son maç Atina'da Bamberg-AEK arasında… AEK'in 5'inci olarak bir üst tura çıkabilmesi için Bamberg'i 10 sayının üzerinde bir farkla yenmesi gerekecek. Üstelik AEK'in iki hafta sonra deplasmanda oynayacağı Benetton maçını da kazanması gerekiyor. Zor, hatta imkansız gibi görülüyor bu.
Önümüzdeki hafta her şeyi ortaya çıkaracak gibi görülüyor. Bundan sonra ikinci gruplara bakmak daha yararlı olacak gibi…

http://www.batug.com/ 21 - 01 - 2006

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder