Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Ocak 2006 Pazartesi

Noel bize yaramadı

Noel tatilinden sonra herkes sürpriz yapmaya başladı. Ancak sürpriz yapmayan iki takım var: Ülker ve Efes Pilsen…
Ülker kendi evinde Unicaja Malaga'ya 83-76 yenilerek “İlk 16 beni ilgilendirmiyor. Neden beni bu kadar zorluyorsunuz?” mesajını çok açık ve net vermeye devam etti. Efes Pilsen ise Barselona'ya deplasmanda 79-74 mağlup oldu. Bu saatten sonra "Türk takımlarından ne olur?" sorusunu herkes sormaya başladı.

Almanlar işi öğrendi

Alman Milli Takımı'nın Dirk Nowitzki'nin desteği ile Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarının ardından Bamberg iyi gidiyor. Geçen hafta 4 maçını deplasmanda oynaması dolayısıyla sıkıntı yaşayabileceğinden söz ettiğimiz Bamberg, son maçında grubun dibindeki ekip Olimpija'yı deplasmanda 2 sayı farkla yenmeyi başardı. Bamberg bu galibiyet ile 5'inci sırayı garantiledi. Bu hafta deplasmanda Strasbourg'u yenebilirse, Bologna ile kendi evinde A Grubu'nda 4'üncülük için mücadele edebilir Bamberg.
Burada AEK'in fikstür avantajını kullanmaya başladığını da unutmamak gerekiyor. AEK en azından En İyi 6'ncı Takım olma umudunu son maça kadar taşıyacak gibi görünüyor.
Bu hafta Strasbourg için ölüm-kalım haftası. Bamberg ile kendi sahasında oynayacak olan Strasbourg bu maçı kaybederse, gruptan çıkması olanaksız… Kalan 4 maçın 3'ünü dışarıda oynayacak olan Fransız takımının işi hayli zor.

Efes şaşkın

B Grubu'nda Lietuvos Rytas fırtınası Noel sonrasında da hız kesmedi. Deplasmanda Milano'yu deviren Rytas, bu hafta evinde Barselona ile oynayacak. Kendi sahasında kaybetmeyen Cibona'nın bu haftaki rakibi ise Maccabi… Bu maçı kazanmayı başarırsa, kendisine daha üst noktalarda yer bulabilecek durumda Cibona…
Bu grup son dakika sürprizlerine açık görünüyor. Cibona'nın Maccabi maçı sonrasında eli çok rahat. Rytas'ın da öyle… Maccabi ise grubun kendi ayarındaki takımlarıyla evinde karşılaşacak.
Önümüzdeki maçları da dikkate aldığımızda, Efes Pilsen'in 4'üncü olma olasılığı yüksek. Bu hafta kendi evinde oynayacağı Olimpiakos maçını kazanacağını varsayıyoruz. Eğer bu maçı da kaybederlerse durum gerçekten vahim olur. Ancak Efes'in İstanbul'da Olimpiakos'a maç verme ihtimali gerçekten zayıf.
Efes'in grubun tepesinde bulunan Maccabi, Rytas ve Cibona ile deplasmanda karşılacacağını dikkate aldığımızda, Olimpiakos maçının neden çok önemli olduğu da ortaya çıkıyor. Çok dar bir kadro ile oynayan Efes'in, ikinci tura kalsa bile nereye kadar gidebileceği soru işareti.

Grupta Milano ile Prokom Trefl havlu attılar bile.

En kalın pivot

Yeşiller, C Grubu'nun ağabeyi olmayı sürdürüyor. Panathinaikos'un bu saatten sonra grup birinciliğini bırakması zor görünüyor.
Ülker bu hafta Pau Orthez ile oynayacak. Bu maçı kaybetmesi halinde sondan ikinci olarak bitirir bu grubu. Ülker'in bu konuda en büyük avantajı, son 4 maçını kaybeden ve bu hafta Panathinaikos maçını da kaybetmesi olasılık dahilinde olan Montepaschi Siena… Siena'nın son maçını İstanbul'da oynayacağı dikkate alınırsa, Ülker'in en azından En İyi 6'ncılık için mücadele edeceği ortaya çıkıyor.
Takıma yeni monte edilen Macar Robert Gulyas, kalın eni ile en azından pivot sorununa geçici bir çare olarak dikkat çekti. Takım ile ilk maçında 6'da 5 şut isabetiyle hücuma katkı koyan Gulyas, 19 dakika süre aldığı maçta, defansta da etkili olabileceğini gösterdi. Takım setlerini bilmemesine ve uzun süre idman yapmamasına karşılık, bu kadar kalın bir oyuncunun ilk maçtaki performansı bana göre oldukça iyi idi. Ülker, Gulyas'ın idman yapması en az 5 kilo vermesi (15 olsa daha iyi) halinde biraz daha derli-toplu oynayabilir. Ancak takımı bu saatten sonra toplamak hayli güç…
İyi de, bizimkiler dışarıda kalırsa, biz ne yazacağız?!

http://www.batug.com/ 09 - 01 - 2006

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder