Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Mart 2002 Cuma

Ege'de yeni adım

Midilli'de yeni bir adım atılıyor, Türk-Yunan dostluğu için... 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek toplantıyı, Ege'de İletişim Derneği düzenliyor. Türk ve Yunan vatandaşlarının günlük ilişkilerinde yaşadıkları yakınlaşmayı açarak, daha da ilerletmek, kültürel ve toplumsal alanlarda, bu ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan toplantıya, 2 bin kişinin katılması planlanıyor.
Toplantıda ilk tartışma, yerel yönetimler üzerine. Trakya'daki işbirliğinin tartışılacağı toplantıda, Rodop-Sapo eski Belediye Başkanı Haritopulos, Tekirdağ Belediye Başkanı Osman Tabak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Midilli Valisi Pavlos Vogiacis, Sakız Belediye Başkanı Marko Meni konuşma yapacak.
İkinci toplantı ticari ilişkilerin geliştirilmesi üzerine... Türk-Yunan İşadamları Derneği Başkanı Panayotis Kutsikos ile Başkan Yardımcısı Şarık Tara'nın konuşmacı olarak katılacakları toplantıda, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için atılan adımlar tartışılacak.
Ulaşım ve turizmde bugünkü durumun irdeleneceği üçüncü toplantının konuşmacıları ise Samos Otelciler Başkanı Kiriazis, İzmir Turizm Acentaları Başkanı Yavuz Onur, Yunan Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Kaçiyannis, TURSAB üyesi Tavit Köletavitoğlu...
Toplantılar ikinci gün de devam ediyor.
Ege'nin iki yakasında ortak kültür miraslarına saygı ve koruma yollarının tartışılacağı bölümün konuşmacıları, mimar Nikos Agriantonis ile mimar Arif Şentek.
Programda politikacılara da yer verilmiş. "1999 sonrası Türk-Yunan dialog süreci. Beklentiler, Türk ve Yunan halklarının talepleri" başlıklı toplantıda, Yunanistan Büyükelçisi Kostas Zepos ile eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem konuşma yapacak.
Ege'de üniversitelerarası işbirliği ve öğrenci hareketlerinin tartışılacağı bölümün konuşmacıları, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sokratis Katsikas ile Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Feride Sancakoğlu. Kadın hareketleri konusundaki iki önemli isim, Margarita Papandreu ile Zeynep Oral, Türk-Yunan ilişkilerinin geliştirilmesini tartışacaklar. İki gün sürecek toplantının en büyük özelliği, 2 bin kişinin bir arada toplanarak, sivil inisiyatif geliştirmesi. Bugüne kadar Türk-Yunan toplantılarının dar kalıplar içine hapsedildiğini savunan Ege İletişim Derneği, katılımcı sayısını artırarak, barış girişimlerini geniş tabana yaymaya çalışıyor.

HABER EKSPRES 15 - 03 - 2002

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder