29 Aralık 2009tarihinde ESHOT Yapı Tesisleri Daire Başkanlığı 5216 ve 5393 sayılı kanunları temel alarak yedi yıl süre ile durak yerleri kiralama ihalesi kararının alınabilmesi için genel müdürlüğe yazı yazıyor.
Bu yazı Genel Müdür Gül Şener imzası ile ESHOT İdari Encümeni’ne 28 Aralık 2009tarihinde gönderiliyor.
Tarihlere dikkatle bakarsak aslında daha yazılmamış bir yazının, encümene genel müdür Gül Şener imzası ile gönderildiğini görürsünüz.
Millet duraklarda 2 saat bekliyor bir otobüs gelecek diye… ESHOT’ta alınmayan kararın belgesi bir gün önce yola çıkıyor.
Yani nasıl oluyor?
Kafanız karıştı değil mi?
Benim de karıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu bu iki kararı çıkarttırıp bakabilir ve maalesef şaşı olabilir...
Ben kendisini yormadan durumu açıklayayım. Zira son günlerde çok yoruldu başkanım… Şu sıralar dinleniyor…
Gül Şener 28 Aralık 2009tarihinde kendi icat ettiği zaman makinesine binip bir gün sonraya yani 29 Aralık 2009’agitmiş, orada Yapı Tesisleri Daire Başkanlığı’nın yazısını görmüş, ondan bir fotokopi almış, tekrar zaman makinesine binip bir gün öncesine geri dönmüş ve hemen kararı encümene göndermiş.
Vallahi zaman makinesi bile yaratabilen belediye bürokratlarına sahipmişiz de şimdiye kadar bunun farkında değilmişiz.
Encümen ne yapmış?
2886 sayılı İhale Kanunu’nun 35-A maddesi gereği kapalı teklif usulü ile ihaleye çıkılmasına karar vermiş. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da onaylamış.
Neden?
Çünkü 14 Aralık 2009 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi oy çokluğu ile durak ihtiyacının karşılanması için durak yerlerinin ESHOT’a verilmesi ve kira ihalesine çıkması kararı almış.
Başkan da bu karara dayanarak gelen belgeye imzasını koymuş.
10 Mart 2010günü yapılan ihaleyi Ströer firmasının da içinde bulunduğu iddia edilen Gündem Matbaacılık Limited Şirketi 3 milyon 857 bin Euro teklif ile kazanmış.
Firma aynı gün ek teklif vermiş ve kira için ödeyeceği bedeli 3 milyon 900 bin Euro’ya çıkarmış. “Karışıklık olmasın, rakamı yuvarlayalım” demişler.
Kocaoğlu da bu ihaleyi onaylamış.
Şimdi soralım soruları…
1 – Gül Şener bir gün sonra yazılan bir yazıya bir gün önceden onay verip encümene nasıl göndermiş?
2 – Durak ihalesi Meclis’te görüşülürken bir bölüm meclis üyesi neden muhalefet şerhi koymuş?
3 - Bu ihale ihtiyaçtan dolayı durak alma işi mi, yoksa durak yaptırıp reklam geliri tahsil etme işi mi?
4 – İki amaç bir arada aynı ihalede yapılabilir mi?
5 - Meclis üyelerinin bazıları hem Meclis’te hem de komisyonda muhalefet şerhini bu nedenle mi koymuşlar?
6 - İhale 10 Mart 2010’da tamamlanmış. Bir sonraki dönemi de kapsayan ihale, süre yönünden kanuna uygun mu?
7 - Denetim komisyon üyelerinin bir bölümü dosyayı bir hafta sonu kurumdan çıkararak incelemişler mi? İncelediler ise ne sonuca varmışlar?
Kendimi çok ihaleci gördüm şu sıralar… Ne cevher varmış bende.
NOT 1: Tabii ki yukarıda anlattığım önemli işin yanı sıra Bilkent Üniversitesi’nden genel müdürümüzün oğluna sağlanan burs konusu da var. Burs hikayesi EXPO sürecinde mi başladı? EXPO’nun lokomotif şirketinin sahipleri ile Bilkent Üniversitesi’nin sahipleri aynı mı?
NOT 2: Abdürrezzak Erten Bey’in yeğeni Karabağlar Özel Kalem Müdürü sekreteri, yazıların kaleme alınmasından sonra özel kalemdeki tüm çalışanların yerlerini değiştirmiş. Bu bilgilerin nereden sızdırıldığı konusunda başlattığı sıkı araştırma şimdilik sonuçsuz kalmış. Devreye bazı gazeteci dostlar sokularak araştırmanın genişletilmesi kararı alınmış.
NOT 3: Kocaoğlu tatile çıkmış.Umarım bu tatilin“Ayşe tatile çıktı” gibi bir politik yanı yoktur. Daha birinci günden bir boşluk oldu İzmir’de… Lütfen uzun sürmesin… Gerçi sonra da İZSU ile ilgili bir yurtdışı turu var, değil mi?
NOT 4: Belediyedeki personelin paso sorunu sürüyor. Yasa gereği memurlara paso verilmesi artık mümkün değil. Büyükşehir ise bugüne kadar bu konuyu sürüncemede bıraktı. Ancak ortada bir çifte standart var. Bazı memurların pasolarına el konulurken bazılarının paso kullanma hakları sürüyor. Şunu bir ortak paydaya getirmek gerekmiyor mu?
NOT 5: Sadece Sırrı Aydoğan’ın oğlunun Metro A.Ş.’de görevli olduğunu yazmıştım. Erkek kardeşinin İZFAŞ’ta Genel Müdür Yardımcısı olduğunu, gelininin Büyükşehir Belediyesi Planlama Bölümü’nde, eski gelinin ise Bornova Belediyesi’nde çalıştığını unutmuşum.
NOT 6: TEKNOTAR Zirai İlaç Ltd. şirketinin sahibi Günay Baysal… Günay Baysal’ın eşi yeşil alan ve bakım şube müdürü Lale Baysal… Kurallar gereği belediyede yapılan normal ihaleler bu firmaya verilemiyor. Ancak son olarak alınan İZKA yarımadada organik tarım projesi gereği çiftçilere verilen gübre ve ilaçlar bu firmadan sağlanmış.
NOT 7: Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yeni satın aldığı ev, hem havuza hem denize bakıyormuş. Yan komşusu da aynı belediyenin imardan sorumlu başkan yardımcısı imiş. Doğru mu bu bilgi?
NOT 8: Özel e-maillerimi yeniden vereyim. Yazılarımı yeni takip etmeye başlayan okuyucularımıza yönelik olarak…
sgencel2001@hotmail.com
sgencel@yahoo.com
NOT 9: Bir önceki yazımda haber kaynağı ibaresi kullandım. Benim haber kaynaklarım tek değil, üstelik bazıları da dostlarım. Bu nedenle ikisi arasında bir ayırım yapmıyorum.
Egenin Sesi 29 - 09 - 2010
29 Eylül 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder