Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Haziran 2009 Çarşamba

Yatırım turu

Bir İzmirli gazeteci olarak kente yeniden gelen bir İzmirli gazeteci ile birlikte Büyükşehir’in son 5 yıl yatırımlarını dolaştık. Ben niye dolaştırdım anlamadım.
Ben Büyükşehir’in basın danışmanı mıyım?
5 yıllık yatırımı dolaşmak toplam 4 saatimize maloldu. Koskoca İzmir’de 5 yılda yapılan cazibe merkezlerini dolaşmak topu topu 4 saat. Üstelik biri Güzelyalı’da, diğeri Sasalı’da öbürü Bornova’da…
Yani turun büyük bölümü yollarda tükendi.
Bu arada Bayraklı’nın yeni cazibe merkezi Barış Anıtı’nı bile ziyaret ettik. Hatta Köfteci Remzi’de yemek bile yedik.
Adnan Saygun güzel bir proje. Ancak hem içeride hem de dışarıda kullanılacak o kadar alan var ki. Büyükşehir yönetimi bu mekanlar için proje hazırlıyormuş. Eylül ayı ile birlikte harekete geçeceklermiş.
Böyle bir yapının haftada bir konser için kullanılması gerçekten üzücü.
Havagazı fabrikası ise daha çok kafe tarzında. Oradaki alanların da nasıl kullanılacağı halen bilinmiyor.
Kocaoğlu tüm enerjisini Sasalı’ya vermiş. Vermekle de iyi yapmış. Salı günü olmasına karşılık hayli kalabalıktı. Proje çok iyi, görüntü de öyle. Hele tropik bölge gerçekten görülmeye değer.
Ancak Kocaoğlu kapısının arkasında olan ve kendisine göre yüzyılın yatırımı sayılan Homeros’a dönüp bir kez daha bakması ve şöyle demesi gerekiyor: “Ya ben bunu neden yaptım?”
Bilen varsa söylesin.
Çevre düzenlemesi yetersiz. Göletler pislik içerisinde. Birkaç bira içen adamdan başka kimse yok. Küçük bir kafe bile çok görülmüş yüzyılın yatırımına.
İşletmesi Karşıyaka Belediyesi’nden Bayraklı Belediyesi’ne geçen Dünya Barış Anıtı ise ilgi bekliyor. Olay çok yeni olduğu için eleştiride bulunamıyorum.
Ancak Hasan Karabağ’ın Barış Anıtı’nı canlandırması şart.

* * *
Eski başdanışmanı İlknur Denizli ile Büyükşehir Belediyesi’nin hummalı çalışma yaptığı Şair Eşref Bulvarı’nda karşılaştık. Yoldan kaldırıma geçmek için uygun bir ortam arıyordu. Tabii benim gibi biri ile böyle bir ortamda karşılaşmak hiç de istediği bir şey değildi. Müteahhit kaldırımları yapmış ancak nedense engelli vatandaşlar için hazırlanan yol ile kaldırım arasındaki eğimli bölgeye çakıl taşı dökülmüş. Sanırım bu durumun engelli vatandaşlara daha çok yardımcı olacağını düşünmüş büyükşehir müteahhiti… Engelli vatandaşlara engelli eğim bir anlamda… Yolun ortasındaki yeni düzenlenen yeşil alanın TEK tarafından bozulması ise bir başka vahim olay… Bu kentin il koordinasyon kurulu yaz gelmiş, uykuya çekilmiş gibi… Büyükşehir yapıyor, 1 hafta sonra TEK bozuyor, büyükşehir yeniden yapıyor, bu kez İzmirgaz bozuyor. Yap boz oyunu yani. Sonra da belediyede para kalmadı, işçi maaşlarını indirelim diyorlar. O bölgenin yeniden yapılması ve çimlendirilmesi için harcanacak para ile 1000 işçi geçinirdi.

NOT : Kocaoğlu yeniden sigaraya başlamış. Bazı kokteyllerde arka arkaya sigara tüttürdüğü konuşuluyor

YENİGÜN 03 - 06 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder