Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Haziran 2009 Çarşamba

Büyükşehirde kadro hareketi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu uzun süredir beklenen kadrolaşma hareketi için düğmeye bastı.
Çin ziyareti öncesi büyükşehir çalışanları konusunda bir rapor hazırlatan Kocaoğlu, gezi sonrası masasında olacak rapora göre hareket edecek.
Sistem şu.
Büyükşehir ve bağlı şirketlerde çalışanların emeklilik hakları gelmiş olanları listelenecek.
Şimdiye kadar yapılan çalışmada büyükşehirde 300 kişinin emeklilik haklarının geldiği ortaya çıkarıldı. Çalışmayı yapan ekip bu sayının 1000 civarında olacağını tahmin ediyor.
Çin seyahati sonrası Kocaoğlu’nun önüne konacak olan bu liste İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yeniden kadrolaşmasına zemin hazırlayacak.
İddiaya göre Kocaoğlu bu listeden hatırı sayılır miktardaki ismi zorunlu emekli edecek yerlerine genç ve kendisi ile çalışabilecek personel alacak.
Kendine göre haklı olabilir Kocaoğlu.
Ancak bu operasyonun dışında başka bir gelişme de var büyükşehirde.
Özellikle Bornova’da yaşayıp çeşitli kurumlardan emekli olan bazı isimler, büyükşehirde değişik kadrolarda göreve başladılar.
Bugün itibarıyla 9 kişi olan bu isimler abah 11.00 civarında işe geliyorlar. Öğle yemeğini yedikten sonra 1.30’da tekrar görevlerine dönüyorlar. Saat 15.00 civarında da görevlerini tamamlayıp büyükşehirden ayrılıyorlar.
Güzel bir çalışma modeli değil mi?
Darısı sizin başınıza…
Umarım yeni ve genç kadrolar da bu çalışma saatlerine uymazlar.

NOT 1 : Gazeteci Erkan Alaş bir mail göndermiş oldukça ilginç: Bugün bir araştırmadan dolayı Aliağa eski Belediye Başkanı AK Partili Tansu Kaya’nın seçim döneminde açtığı kişisel web sitesi olan www.tansukaya.com adresine girdim. Girince çok şaşırdım eminim sizler de şaşıracaksınız. Siteye girince Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kişisel web sitesi açılıyor.

NOT 2 : Ekipte bir dağılma sözkonusu. Özellikle Karabağlar’dan ilginç mailler almaya başladım. Yakında bu mailleri yayınlayacağım.

NOT 3 : CHP karışık da iktidar partisi AKP İzmir’de daha da karışık. Hasan bir iki dokunduruyor. Bakalım bu yazıların arkasından neler ortaya çıkacak. Tabii ünlü manken Ebru Akel’in annesi Nedret Akel’in her il yönetiminde olması insanı düşündürüyor. Tıpkı CHP İzmir il yönetim kurulu üyesi Yalçın Erdoğan gibi…

YENİGÜN 24 - 06 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder