Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Aralık 2010 Pazar

Blokçular – çarşafçılar…

CHP’de kurultay vakti…

Top bir oraya, bir buraya gidip geliyor…
İki gün önce çarşaf liste konusunda iddialı olanlar, daha sonra bu iddialarından vazgeçiyor, hatta bir adım ileri giderek, “Kurultay blok liste ile yapılmalı” diyebiliyorlar.
Yıllardır blok liste savunucuları olanlar ise, “Partide demokrasi için şimdi çarşaf liste zamanı” önerisinde bulunuyorlar…
Blok liste konusunda ısrarcı isimlerin başında Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Kılıçdaroğlu da biliyor ki, kendi ekibi olarak adlandırılan bugünkü yönetimin parti tabanı ile alakası bile yok.
Genel Sekreter Süheyl Batum’un tek oyu var.
Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise son kurultayda blok listede Önder Sav ile birlikte en çok çizik yiyen isimlerin başında geliyor.
Hurşit Güneş ile Umut Oran’ın da kurultayda tek oyları var.
Yerel yönetimlerden sorumlu Alaattin Yüksel’in kendisi ile birlikte alacağı toplam oy ise toplam yedi…
Kılıçdaroğlu ortaya koymaya çalıştığı blok listede Baykal ve Sav’a çok yakın isimlere görev vermeyeceğini net biçimde açıklaması parti içinde dengeleri iyice germiş durumda.
Buna karşılık Deniz Baykal ve Önder Sav çarşaf listeden yana…
Baykal, Kılıçdaroğlu’nun liderliği çerçevesinde kendisine yakın isimlerle bir liste oluşturulmasını istiyor. Kendisinin genel başkanlık sorunu yok. Ancak partiyi iyi bilen bir ekip ile seçime gidilmesini talep ediyor Baykal…
Önder Sav ise içten içe Kılıçdaroğlu’nu düşürmeyi planlıyor. Ancak kamuoyunda hala desteği olan CHP Genel Başkanı’na dokunamaz ise en azından çevresini örmeyi planlıyor. Hedefi de Parti Meclisi’nde ağırlığı ele geçirmesi. Böylece merkez yoklama ile belirlenecek milletvekili adaylıklarında etkili olacak Sav…
İzmir’de de durum karışık…
Kurultay delegasyonu belediye başkanları ve ilçe başkanlarından kurulu olduğu için kimin hangi adımı atacağı çok bilinmiyor.
Sav’a çok yakın olan isimlerin çarşaf liste isteyecekleri açık…
Baykal’a yakın isimler de aynı düşüncede…
Ya diğerleri?
Kocaoğlu, İzmir’deki yapıdan bir şey çıkaramayacağını bildiği için, blok oy konusunda Ege’ye açılmayı tercih etti.
İzmir örgütünde hem kendisine hem de Alaattin Yüksel’e büyük tepki var. O da yakın arkadaşını yine bir yerlere taşımak için Ege Bölgesi’ni turluyor, blok liste için kurultay delegasyonunu ikna etmeye çalışıyor.
Son 1 hafta kurultay çatışması hayli sertleşeceğe benziyor.
Burada en önemli görev yine Deniz Baykal’a düşüyor…
Bakalım yılların siyasetçisi Baykal kurultay öncesi hangi dinamikleri harekete geçirecek?

NOT 1: Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ü eskisi kadar aktif görmüyorum. Herhangi bir sorunu mu var acaba?

NOT 2: Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ziyaretimize geldiğinde belediyelerin ağır borçlarından yakındı. Yeni yerel yönetim yasasına ihtiyaç var açıkçası…

NOT 3: Pazartesi günü (bugün) 14.30 – 15.00 arası 107.9 FM bandında yayın yapan radyomuz “Radyopause”daki Sınırsız adlı programda Serdar Öztürk ile birlikte AKP milletvekillerini ağırlayacağız.

PAUSE HABER: 05 - 12 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder