Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Nisan 2008 Çarşamba

Kurultay öncesi son aşama

Kurultay çalışmaları son noktada… Haluk Koç’tan sonra Umut Oran da İzmir’de… CHP’liler ise perşembeden itibaren Ankara’da olacaklar. Genel başkanlık için şimdilik bir sorun görünmüyor. Tüm mücadele PM ve MYK için olacak. Tabii bu noktalarda koltuk elde edenler yerel seçimlerde geldikleri kentin tasarımında avantaj elde edecekler.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadelenin dozu son günlerde artmaya başladı.
Bazı isimler ortada dolaşsa da tartışma iki aday üzerine yoğunlaşıyor
1- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu
2- İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam
İki gün önce bir yerel gazetede Susam’ın danışmanının yaptığı bir açıklama ilk aşamada İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’a yönelik görünse de derinlerde bir yerde sıkı bir Kocaoğlu eleştirisi var.
Anlaşılan Susam meşaleyi ateşledi ve kurultayda elde edeceği bir koltuk ile yerini sağlamlaştırmaya çalışacak.
Kocaoğlu da bu durumun farkında. Dün Yenigün Gazetesi’nin manşetinde olan haberdeki tartışmanın arkasında da Kocaoğlu-Susam çatışması var.
Esnaf Masası Genel Sekreteri Hamdi Yapıcı’nın Susam’ın yakın çalışma arkadaşı olduğu biliniyor. Kocaoğlu Yapıcı’ya bu çıkışı gerçekleştirirken, Susam’a ve ekibine aba altından sopa gösteriyor bir anlamda…
Ekrem Demirtaş’ın işi ise giderek zorlaşıyor. Bir taraftan CHP’nin tüm katmanlarıyla olan ilişkisi sorgulanırken, AKP’de de Demirtaş’a yönelik muhalefet artıyor. Demirtaş’ın büyükşehir adaylığı hayal gibi. Bu gidişle İTO Başkanlığı bile tehlikeye giriyor.
Hürriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Hakan Tartan ise destek arayış turlarını sürdürüyor. Bazı gazetelerde günce siyaset üzerine tespitlerini okumaya başladım Tartan’ın. Yakın çevresine “Kesin aday benim” dese de, Bugün Gazetesi’nde Parti Meclisi üyeliğine ismi geçtiği haberi yayınlansa da Tartan’ın işinin de hiç kolay olmadığı kanısındayım.
Bu isimlerin dışında yeni bir aday çıkabilir mi?
Kurultay sonrası oluşacak dengeler bazında çıkabilir de…
Bakarsınız Umut Oran genel başkan olur ve Alaattin Yüksel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanır.
O zaman bu satırların yazarının eşyalarını toplama zamanıdır. Öyle bir gelişmede İzmir’de yaşamanın bir anlamı kalmayacaktır açıkçası…

NOT 1: Hasan Tahsin en son Haluk Koç’un toplantısında görülmüş. İlginç, adam her yere gidiyor vallahi…

NOT 2: Deniz Baykal muhalifleri Umut Oran ve Haluk Koç ile havaalanında bir araya gelen İzmir Esnaf Odaları Birlikleri Onursal Başkanı, İzmir milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı aday adayı Mehmet Ali Susam, bir de fotoğraf çektirmiş.

NOT 3: Çalışma Eski Bakanı, TÜLOV Başkanı, Hürriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi, ekonomist, doktor, yazar ve şair Hakan Tartan bugünlerde sert yazmaya başladı.

NOT 4: Herkes gazetelerde unvanlarının tam yazılmasını istiyor. Demek ki isimler tek başına yeterli olmuyor, gerektiğinde unvanlar devreye giriyor.

YENİGÜN 23 - 04 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder