CHP’da aday adayları hareketlendi. Bugüne kadar yapılan başvurular arasında dikkat çeken bazı isimler de var. Ancak ilginç olan nokta başvuru yapan adayların üçte birinin parti yönetimleri tarafından da tanınmaması. Bir bölümünün bürokrasiden geldiği inanışı yaygın. Sanırım önümüzdeki günlerde daha iyi öğreneceğiz bürokrat kökenli milletvekili aday adaylarını.
Genel merkezden dosya alıp tam başvurusunu tamamlamayan iki isim dikkat çekiyor:
Mehmet Ali Susam ve Hakan Tartan.
Her iki isim de sürecin olgunlaşmasını bekledikten sonra en geç yarın akşam kararlarını verecekler ve 3 bin YTL’yi yatırıp aday adayı olacaklar.
Aday adaylığı başvurusunu tamamlamış ünlü bir televizyoncu da var İzmir’den…
Mehpare Çelik…
Uzun yıllar TRT’de Anadolu’nun her köşesini dolaşan ve bu yönde program hazırlayan Çelik, İzmir’den adaylık başvurusunu tamamlamış. Mehpare Çelik’in İzmirli olup olmadığını bilmiyorum, ancak İzmir’den aday adayı bugünden itibaren.
Başvuru yapanlar arasında dikkat çeken bir diğer isim ise Ahmet Boyacaoğlu. Efes grubunda uzun yıllar yöneticilik yapan ve emekliye ayrılan Boyacıoğlu’nun İzmir ile ilişkisi bir dönem İzmir’de çalıştığı grubun bölge müdürü olarak çalışmış olması.
Yeni Asır Gazetesi’nin eski yazarı İskender Odabaşoğlu da aday adaylığı başvurusunu tamamlayan bir diğer isim. 2002 seçimlerinde de CHP’den milletvekili adayı olan Odabaşoğlu birinci bölgede bulunan Urla’da ikamet ediyor. Bir anlamda Bülent Baratalı’ya rakip gelmiş gibi…
CHP’de aday adaylığı süreci yarın akşam sona eriyor. Ardından 4 Haziran’a kadar yapılan başvurular değerlendirilecek ve 24 kişiden oluşan milletvekili aday listesi açıklanacak.
Her seçim döneminde olduğu gibi bu kez de bazı isimler ortaya çıkan listelere muhalefet edecek, CHP’nin doğru isimleri seçmediğini vurgulayacak.
Bunlar olağan tepkiler. Sonuçta adaylık başvurusu yapan ortalama 160 kişiyi ve onları destekleyenleri memnun etmek mümkün değil.
Ancak şu gerçeği de unutmamak gerekiyor. Tandoğan, Çağlayan, Gündoğdu ve Samsun mitingleri Türk toplumunda siyasi anlamda bir hareketlenme olduğunu gösteriyor.
Özellikle DSP-CHP seçim işbirliğinin bu sinerjiyi özellikle İzmir’de bir üst noktaya taşıyacağı kesin. Bir siyasi partinin İzmir’de yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre seçim işbirliğinden önce CHP’nin İzmir genelindeki oyu yüzde 33.6… DSP’nin ise yüzde 2.5…
Seçim işbirliği sonrası kararsızların da eğiliminin CHP’ye kayabileceğini düşündüğümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi engeline rağmen CHP’nin İzmir’deki oy oranının yüzde 40’a doğru hareketleneceği kaçınılmaz.
2002 yılı genel seçimlerinde 24 milletvekilinden 16’sını alan CHP’nin İzmir genelindeki oyunun yüzde 29.06 olduğunu da unutmayalım…
http://www.suleymangencel.com/ 21 - 05 - 2007
21 Mayıs 2007 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder