Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Şubat 2011 Salı

Yüksel 10. sıraya konulsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı (Tefrişten Sorumlu) Alaattin Yüksel önemli açıklamalarda bulunmuş, CHP’nin İzmir’de genel seçimlerde yüzde 70 oy alacağını iddia etmiş.

Hangi matematik bilgisi ile yüzde 70 oy potansiyeline ulaşılmış; bilemiyorum.
Ortada bazı gerçekler var.
1 – CHP’nin son yerel seçimlerde aldığı oy büyükşehir bazında yüzde 56… Kocaoğlu bu oy potansiyeline ulaştıktan sonra havalanmış, “Efsane başkan Piriştina’dan daha çok oy aldım” demişti.
2 – Aynı seçimde AKP Taha Aksoy’un adaylığında yüzde 30 oy almıştı.
3 – MHP adayı Musavvat Dervişoğlu bazı oyların CHP’ye gitmesine rağmen yerel seçimlerde yüzde 7 oy almıştı.
4 – 2007 genel seçimlerinde CHP’nin oyu yüzde 35 civarında idi.
5 – 2007 genel seçimlerinde AKP’nin oyu Yüzde 30 civarındaydı.
6 – Aynı genel seçimlerde MHP yüzde 14, Genç Parti yüzde 7.5, Demokrat Parti yüzde 5, bağımsızlar yani Kürtler yüzde 4 oy almıştı. İktidar ve ana muhalefet partisi dışında tüm partilerin toplam oyu 35 civarındaydı…
7 – Son referandumda AKP’nin evetleri yüzde 37 civarında…
8 – Son referandumda, CHP, MHP ve diğer tüm muhalif partilerin toplam oyu yüzde 63…
Bu tabloya bakınca ortada bir matematik dehası ortaya çıkıyor…
CHP’nin İzmir’de yüzde 70 alması için bu CHP dışındaki tüm muhalif partilere oy vereceklerin Yunanistan’daki seçimlerde oy kullanmaları gerekecek.
Böylece CHP İzmir’de birinci bölgeden 10, ikinci bölgeden 10 milletvekili çıkarabilir.
Eğer Alaattin Yüksel kendinden bu kadar emin ise birinci bölgeden 10. sıraya konulsun aday olarak. Şahsen eski bir il başkanı ve günümüzün genel başkan yardımcısı ve dahi CHP’nin İzmir’de yüzde 70 alacağını garanti eden biri olarak bu sıraya yakışır.
İkinci bölgede 10. sıra milletvekili adayımı söylememe gerek yok sanırım.
Kendisi Bornova’dan…
O da İzmir’i peşinden sürükleyecek biri olarak CHP oylarını yüzde 70’e çekecektir.
Kimden mi bahsediyorum…
Tabii ki kadim dostum Aziz Kocaoğlu’ndan…
Aziz Kocaoğlu’nun milletvekili yapılması halinde önümüzün açılacağı kesin.
İşte belki o zaman İzmirliler, “Çok iyi 10. sırada bulunan Aziz Kocaoğlu’nu milletvekili yapalım da kurtulalım” diye düşünerek CHP’yi yüzde 70’lere taşıyabilirler.
Vallahi ben bile oy veririm gururla…

NOT 1: Bir ilçe belediye başkanının kafasına silah dayanmış diye bir duyum geldi tarafıma… Durum bu kadar vahim ise bilelim. Neredeyiz biz? Teksas’ta mı?

NOT 2: Ersu Hızır’ı gören ve duyan var mı? Ferda Eser’e ne oldu? Görevine dönüyor mu? Döner ise kimler ile çalışacak?

NOT 3: Abdürrezzak Erten yeni genel başkanı ile yakın ilişkiye geçme derdinde… Partisinin grup toplantısında, bir taraftan Kılıçdaroğlu’nun elini sıkarken diğer taraftan hemen arkasındaki koltuğa oturarak bir sonraki dönemde koltuğunu garanti altına almak için harekete geçmiş. Bakalım bu kadar çaba kendisine yetecek mi?

NOT 4: Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gece Kordon'u Gündoğdu'dan Alsancak Vapur İskelesi'ne doğru tek başına yürüyerek "Buranın tek hakimi benim" mesajı mı vermek istiyorsunuz? CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'a "Ben buradayken sen Kordon'da ne sorunu çözersin" mi demek istiyorsunuz? Ama vatandaşlar balkonlarından sizi takip ediyorlar. Geçtiğiniz yerlerde apartmanların kiriş kapıları, kaldırıma parketmiş arabalar tarafından kapatılmış, kentin ana arterleri trafik içinde boğulmuş, siz hala "Ben imparatorum" diye mi dolaşıyorsunuz?

PAUSE HABER: 15 - 02 - 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder